Ξεβούλωσε τη μύτη σου σε 2 μόλις λεπτά με αυτό το έξυπνο κόλπο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ήρθε και πάλι η εποχή που όλοι αρπάζουν ένα κρυολόγημα, που σίγουρα συνεπάγεται συνάχι. Είτε θα τρέχει η μύτη είτε θα είναι βουλωμένη και δε θα μπορείτε να πάρετε ανάσα από την μύτη.
Το χειρότερο όμως είναι τη νύχτα που δε μπορείτε να ανασάνετε κανονικά. Έτσι ανατρέχετε σε σπρέι για ρινικές αποσυμφορήσεις ή άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Μπορείτε όμως να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα χωρίς φάρμακα, δοκιμάζοντας 2 κόλπα που σας βοηθήσουν να ανασάνετε και πάλι.
1. Πίεση με τη γλώσσα στον ουρανίσκο και πίεση ανάμεσα στα φρύδια
Πιέστε με την άκρη της γλώσσας σας στον ουρανίσκο για μερικά δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε τη γλώσσα σας και επαναλάβετε μερικές φορές την πίεση.

Την ίδια στιγμή, πιέστε με τον μέσο δάχτυλο και τον δείκτη στο μέτωπό σας ανάμεσα στα φρύδια για ένα δευτερόλεπτο και μετά σταματήστε. Επαναλάβετε μερικές φορές.

Είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις ασκήσεις ταυτόχρονα και αρκετές φορές εντός 25 δευτερολέπτων, για να απελευθερώσετε τη μύτη σας.

2.Κρατήστε την αναπνοή σας
Πάρτε βαθιά ανάσα. Τραβήξτε το κεφάλι προς τα πίσω και κλείστε τη μύτη σας με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες για τις ασκήσεις εδώ:
Τώρα θα μπορείτε να αναπνέετε πιο εύκολα και πάλι. Αν αρπάξετε κρυολόγημα, κάντε αυτές τις ασκήσεις πριν πάτε για ύπνο, για να μπορείτε να κοιμηθείτε χωρίς δυσκολία στην αναπνοή. Δοκιμάστε το!
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)