«Δε θέλω να πάω σχολείο, γιατί δε μου αρέσει o δάσκαλός». Τι να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
«Δεν θέλω να πάω σχολείο-Δεν μου αρέσει o δάσκαλός μου»
Οι λόγοι που ένα παιδί αρνείται να πάει σχολείο είναι πολλοί και εξαρτώνται από την ηλικία του. Μπορεί να είναι η αλλαγή σχολείου, η έλλειψη φίλων, το καινούργιο περιβάλλον.
Καθοριστικό ρόλο όμως στην ομαλή προσαρμογή του παιδιού είναι ο δάσκαλος ή η δασκάλα. Είναι ο άνθρωπος που θα μάθει το παιδί να διαβάζει, να γράφει και να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Τι γίνεται λοιπόν όταν το παιδί έχει άρνηση για το δάσκαλό του , δεν την συμπαθεί και αρνείται να πάει στο σχολείο;
Ένα πρώτο βήμα είναι να διευκρινιστεί εάν το πρόβλημα εντοπίζεται στο παιδί ή στο δάσκαλο, ώστε με συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών να βρεθεί λύση. Το λάθος που κάνουν οι γονείς σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι απευθύνονται πρώτα στον διευθυντή του σχολείου και όχι στον ίδιο τον δάσκαλο.
Είναι σημαντικό ο γονιός να προσπαθήσει να μπει στην θέση του δασκάλου και να κατανοήσει πως δεν είναι εχθροί αλλά σύμμαχοι. Η επικοινωνία με τον δάσκαλο του παιδιού είναι σημαντική για το παιδί σας γι' αυτό θα πρέπει να είστε διαλλακτικοί και αντικειμενικοί στη συζήτηση τόσο με τον παιδαγωγό όσο και με το παιδί.
Όταν το παιδί δε θέλει το δάσκαλο αναζητήστε μια πιθανή αιτία στη σχολική του απόδοση. Ισως νιώθει πως υστερεί γιατί ο δάσκαλος είναι αυστηρός στην βαθμολογία ή για κάποιο λόγο νιώθει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μαθήματα.
Καλό θα ήταν να κάνετε μια συζήτηση τόσο με το παιδί όσο και με το δάσκαλό του..
Μέσα από τη συζήτηση θα βρεθεί λύση αρκεί να έχετε υπομονή και επιμονή.


Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)