Βαρουφάκης: Το νέο μνημόνιο βοηθά τους ολιγάρχες να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

«Η συμφωνία διάσωσης επιτρέπει στους έλληνες ολιγάρχες να συνεχίσουν να χειραγωγούν», δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Guardian.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τους ηγέτες της Ε.Ε. πως τιμωρούν τους απλούς ανθρώπους, ενώ επισημαίνει ότι τα μέτρα που ζητούνται, θα χειροτερέψουν την κατάσταση της οικονομίας.

«Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Το μνημόνιο αυτό ετοιμάστηκε ώστε να αντανακλά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στις 12 Ιουνίου, υπό την απειλή του Grexit που τέθηκε στον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης», σημειώνει ο ίδιος.

«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι οι περικοπές συντάξεων θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα επηρεαστεί δυσμενώς η καταναλωτική ζήτηση, οδηγώντας σε νέα αύξηση της ανεργίας.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)