Τα προεκλογικά σχέδια Βαρουφάκη - Κωνσταντοπούλου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διαφορετικές πορείες φαίνεται πως επιλέγουν δύο από τους σημαντικότερους- αν όχι οι σημαντικότεροι- διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος και η συγκρότηση του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη δημιουργεί ένα ζήτημα για το πώς θα κινηθούν ενόψει εκλογών Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης.

Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται να συμπορευτεί με την Πλατφόρμα, όπως γράφει η Real News, κάτι που δεν θα επιθυμούσαν ούτε οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας που τον θεωρούν φιλελεύθερο και όχι αριστερό.

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωσε πως θα παραμείνει ενεργός πολιτικά χωρίς να πολιτευτεί και δεν θεωρείται τυχαίο που στις 23 Οκτωβρίου θα συζητήσει στο Λονδίνο με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος για το μέλλον της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Αντίθετα η κ. Κωνσταντοπούλου βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την Αριστερή Πλατφόρμα και θεωρείται πολύ πιθανό να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές. Έχει την άποψη πως το «όχι» στο δημοψήφισμα θα πρέπει να εκφραστεί πολιτικά ενώ συμφωνεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στη σκληρή γλώσσα προς την ΕΕ και την ευρωζώνη για το θέμα του χρέους.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)