20 δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες για εσάς και τα παιδιά σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Μαραθώνιος θερινού σινεμά στη βεράντα

Γυρίστε την τηλεόραση προς τη βεράντα και απολαύστε όλοι μαζί έναν μαραθώνιο παιδικών ταινιών, με ποπ-κορν ή πίτσα: Μπορείτε να δείτε και τα τρία Toy Story, τους Μπαμπούλες Α.Ε. και Πανεπιστημίου ή τις δύο φανταστικές ταινίες Ρίο!

Ένα τεράστιο κάστρο από τουβλάκια

Συγκεντρώστε τα αμέτρητα τουβλάκια που έχετε πεταμένα αριστερά και δεξιά στο σπίτι και φτιάξτε με τα παιδιά το πιο ψηλό ή το πιο μεγάλο κάστρο –με προσοχή να μην πέσει!

Κυνήγι θησαυρού (εντός και εκτός σπιτιού)

Κρύψτε κάπου στο σπίτι ή στη βεράντα έναν μικρό «θησαυρό» για τα παιδιά (μπορεί να είναι κάποιο ωραίο καλοκαιρινό βιβλίο δραστηριοτήτων) και φτιάξτε έναν χάρτη ή δώστε τους οδηγίες για να τον βρουν!

Μπουγέλο στη βεράντα

Χαρίστε στα παιδιά ένα σακουλάκια με μπαλόνια για νερόμπομπες και αφήστε τα να ξεσαλώσουν με νεροπόλεμο στη βεράντα!

Ξεκαθάρισμα παλιών ρούχων και παιχνιδιών και δωρεά σε ιδρύματα

Τώρα που έχετε όλοι περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι μια καλή εποχή για να ξεκαθαρίσετε ποια ρούχα και παιχνίδια δεν θέλετε ή δεν σας κάνουν πια και να τα χαρίσετε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS, το ΠΙΚΠΑ ή την Κιβωτό.

Μαγειρική για παιδιά!

Αν η ηλικία τους το επιτρέπει, ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα (μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε μαζί τέλεια πίτσα ή καλοκαιρινές λιχουδιές). Εναλλακτικά, δώστε τους διάφορα υλικά (π.χ. φρούτα ή λαχανικά) και ασφαλή μαχαιράκια και προτείνετέ τους να φτιάξουν τα δικά τους γεύματα!

Βόλτες σε πάρκα και δροσερές παιδικές χαρές

Ο ζεστός καιρός προσφέρεται ιδανικά για να απολαύσετε τις βόλτες σας στα ομορφότερα πάρκα και στις πιο δροσερές παιδικές χαρές της Αττικής!

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες και κατασκευές

Επιστρατεύστε ό,τι υλικό χειροτεχνίας και ζωγραφικής έχετε στο σπίτι και φτιάξτε όμορφες, διασκεδαστικές κατασκευές (δείτε εδώ και εδώ), με τις οποίες αφενός θα περάσουν τα παιδιά δημιουργικό χρόνο, αφετέρου θα στολίσουν στη συνέχεια το δωμάτιό τους ή τη βεράντα σας!

Βουτιές στις καλύτερες οικογενειακές παραλίες της Αττικής

Διαλέξτε την αγαπημένη σας παραλία και απολαύστε τα δροσερά σας μπάνια και τις βουτιές σας με τα παιδιά! Δείτε εδώ τις καλύτερες οικογενειακές παραλίες.

Πικ-νικ στο δάσος

Πάρτε τα παιδιά και βρεθείτε είτε στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι είτε στον Υμηττό, καθίστε όλοι μαζί κάτω από την πυκνή σκιά των δέντρων και απολαύστε νόστιμα σνακ που θα έχετε ετοιμάσει από το σπίτι.

Το φωτογραφικό άλμπουμ του 2015

Να μια καλή ευκαιρία να πάρετε ένα φωτογραφικό άλμπουμ και να το γεμίσετε με τις πιο σημαντικές στιγμές της χρονιάς που διανύουμε, ανά μήνα.

Ή... το οικογενειακό δέντρο

Μπορείτε ακόμα να σχεδιάσετε σε ένα μεγάλο λευκό χαρτόνι το οικογενειακό σας δέντρο, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ονόματα των προπάππων σας, φωτογραφίες τους ή όποιο άλλο σημαντικό στοιχείο κρίνετε ότι αξίζει να αναφερθεί.

Βόλτα με τα ποδήλατα

Η παραλία του Παλαιού Φαλήρου προσφέρεται ιδανικά για απογευματινή βόλτα με τα ποδήλατα, είτε με κατεύθυνση προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είτε προς Γλυφάδα. Μπορείτε, μάλιστα, να φτάσετε εκεί φορτώνοντας τα ποδήλατά σας στο τελευταίο βαγόνι του τραμ.

Πλύσιμο αυτοκινήτου

Πάρτε κουβάδες και σφουγγάρια, τραβήξτε το λάστιχο στην αυλή ή στο πεζοδρόμιο και πλύνετε όλοι μαζί το αυτοκίνητο –με τα χρήματα που θα γλυτώσετε από το πλυντήριο στο βενζινάδικο, κεράστε την οικογένεια παγωτά!

Γίνετε τουρίστες στην πόλη σας!

Πόσο καλά ξέρετε την Αθήνα και τα αξιοθέατά της; Αφιερώστε μία ολόκληρη ημέρα για να την ανακαλύψετε σαν τουρίστες! Δείτε πώς να το κάνετε εδώ και εδώ.

Βραδιά επιτραπέζιων

Ώρα για παιχνίδι! Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και συναγωνιστείτε σε ικανότητες και γνώσεις! (Κάποια από τα καλύτερα οικογενειακά επιτραπέζια είναι αυτά και αυτά).

Μουσική λίστα με τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά τραγούδια

Συγκεντρώστε μαζί με τα παιδιά τα αγαπημένα σας τραγούδια αυτή την περίοδο και φτιάξτε ένα cd που θα αποτελέσει το καλοκαιρινό σας soundtrack. Ενώ θα το ετοιμάζετε, κάντε στο σπίτι και ένα mini-party με χορό και τραγούδι!

Δωρεάν εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς του φίλους του διοργανώνει μέχρι τις 23 Ιουλίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δωρεάν Καραγκιόζης και Θέατρο Σκιών στην Αθήνα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα φιλοξενηθούν σε κάθε πλατεία της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μάθετε πού και πότε εδώ.

Δωρεάν συναυλίες για όλη την οικογένεια

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πρόκειται να πραγματοποιηθούν διάφορες δωρεάν συναυλίες, στις οποίες μπορείτε να βρεθείτε παρέα με τα παιδιά σας. Ενδεικτικά, μία από αυτές θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας, κατά την διάρκεια της οποίας θα τραγουδήσουν διάφοροι γνωστοί καλλιτέχνες.
Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)