Πληροφορικής Κύπρος - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΥΠΡΟΣ

Οι κύριοι στόχοι του Τμήματος είναι: α. να συμβάλει στη διεθνή έρευνα στην Πληροφορική β. να προαγάγει, μέσω της διδασκαλίας και της διεθνούς παρουσίας του Τμήματος, τη γνώση σε όλους του τομείς της Πληροφορικής, και γ. να πρωτοστατήσει στην αποτελεσματική εφαρμογή της Πληροφορικής στην τοπική βιομηχανία και στις υπηρεσίες μέσα στον ευρύτερο κυπριακό χώρο. Το Τμήμα Πληροφορικής φιλοδοξεί να προετοιμάσει απόφοιτους ικανούς να σταδιοδρομήσουν σε θέσεις υψηλής υπευθυνότητας στον επαγγελματικό ή τον ακαδημαϊκό χώρο, όπου θα προωθήσουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων μεθόδων και ιδεών. Το Τμήμα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύνδεση και συνεχή επικοινωνία του με την εγχώρια βιομηχανία και ελπίζει ότι θα δημιουργήσει μέσω των αποφοίτων του δίαυλο επικοινωνίας με τον κυπριακό χώρο.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα εξάμηνα. Τα μαθήματα που αποτελούν το Πρόγραμμα Σπουδών κατατάσσονται στους ακόλουθους τομείς: (α) θεωρία, (β) Υπολογιστικά Συστήματα, (γ) Επίλυση Προβλημάτων, και (δ) Εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, κάθε φοιτητής εκπονεί Ατομική Διπλωματική Εργασία σε συγκεκριμένο θέμα κάτω από την επίβλεψη μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ: - Πληροφορική Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Κύπρου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία σ΄ αυτά γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, όμως λόγω χρήσης και ξένης βιβλιογραφίας οι εισαγόμενοι διευκολύνονται στις σπουδές τους, αν γνωρίζουν πολύ καλά μια από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.

Αγορά Εργασίας
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: • στη διοίκηση (μηχανογραφικά κέντρα), • στη βιομηχανία, • σε εταιρείες προμήθειας Η/Υ, • στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.




Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)