Ψυχολογικό τεστ: Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η θέση που επιλέγεις και παίρνεις όταν κοιμάσαι, αντικατοπτρίζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά σου.

«Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο κοιμούνται σε εμβρυακή θέση», λέει ο ειδικός της γλώσσας του σώματος Robert Phipps. Η θέση μας στο κρεβάτι, κρύβει πολλά μυστικά για το χαρακτήρα μας αλλά και για τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Ο Robert Phipps έχει ξεχωρίσει 4 στάσεις ύπνου:

Εμβρυακή στάση: Ανασφάλεια, αγωνία, ανησυχία και φόβος είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των ατόμων που κοιμούνται σε εμβρυακή στάση. Τα άτομα αυτά, είναι συνήθως ντροπαλά και ευαίσθητα. Συχνά παρουσιάζουν νευρικότητα και υπερκινητικότητα και για το λόγο αυτό το κρεβάτι αποτελεί γι’ αυτούς «ζώνη άνεσης», στην οποία επιστρέφουν μετά από μια αγχωτική ημέρα. Τέλος, είναι μεν ευσυνείδητοι και οργανωτικοί, αλλά συχνά σκέφτονται πολλά πράγματα μαζί, ανησυχώντας έτσι χωρίς λόγο.

Στάση «κούτσουρου»: Τα χέρια και πόδια βρίσκονται σε ευθεία γραμμή και το σώμα στο πλάι. Χαρακτηρίζουν αυταρχικούς, σκληρούς, αδιάλλακτους, πεισματάρηδες, απόμακρους και στρεσαρισμένους ανθρώπους. Ο ύπνος αποτελεί για αυτούς μια συνέχεια της έντασης στην οποία βρίσκονται διαρκώς. Έχουν συνήθως και άκαμπτη σκέψη, κάτι που τους δημιουργεί πολλά προβλήματα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Πόδια «προσοχή» & χέρια χαλαρά στο πλάι: Τα απλωμένα χέρια σημαίνουν  ή ότι «κυνηγάς τα όνειρά σου» ή ότι «είσαι κυνηγημένος». Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτή τη στάση ύπνου, αναζητούν κάτι περισσότερο στη ζωή τους και είναι έτοιμοι να αρπάξουν κάθε νέα  πρόκληση.  Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που εγκαταλείπουν ότι δεν πηγαίνει όπως το θέλουν, χωρίς να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω. Επιπλέον, τα όνειρα που κυνηγούν μπορεί να αποδειχτούν άπιαστα, σπαταλώντας άσκοπα ενέργεια και χρόνο.

Στάση «μπρούμυτα»: Προσφέρει τη λιγότερη άνεση σαν θέση ύπνου, με τους περισσότερους να αγκαλιάζουν παράλληλα και το μαξιλάρι τους. Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα, πιστεύουν πως δεν έχουν τον απαιτούμενο έλεγχο στη ζωή τους. Το «μαξιλάρι» είναι γι' αυτούς η ζωή η οποία θα ήθελαν να είχαν. Συνήθως αφήνουν θέματα σε εκκρεμότητα για κάποια άλλη στιγμή μιας και αγχώνονται να τα διεκπεραιώσουν. 


Περισσότερα ψυχολογικά τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)