17 αληθινές και συγκλονιστικές ιστορίες παιδιών που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



17 απίθανες ιστορίες με παιδιά που αποδεικνύουν πως η σπουδαιότητα δεν έρχεται με τα χρόνια...

Ο Noah και ο Lucas Aldrich, 8 και 6 χρονών αντίστοιχα πήραν μέρος σε δύο τρίαθλα για παιδιά. Το πιο εντυπωσιακό του θέματος; Ο Lucas είναι παράλυτος.







Ο αδερφός του, Noah, τον κουβαλούσε σε όλη τη διαδρομή - 200 μέτρα κολύμπι, 3 μίλια ποδήλατο και 1 μίλι τρέξιμο - . Αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι ενήλικες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό, ο Noah είναι ένα παιδί-θαύμα.

Ο Ken, 9 χρονών, από το Davao στις Φιλιππίνες, έφτιαξε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση προστασίας των αδέσποτων σκύλων στο γκαράζ του σπιτιού του, όταν έμαθε πως στη χώρα του σκοτώνονται καθημερινά δεκάδες αδέσποτα.










Ο Ken και το 'The Happy Animal Club' κέρδισαν αρκετά χρήματα για την προστασία των σκύλων. Αυτή η παιδική ψυχή ξόδεψε το καλοκαίρι του, όχι παίζοντας με τους φίλους του, αλλά προσπαθώντας να βρει μια λύση για τα αδέσποτα σκυλάκια. 


Στην ηλικία των 14, η Sushma Verma είναι έτοιμη να ξεκινήσει το Master της πάνω στη Μικροβιολογία. Ναι, ούτε εμείς το πιστεύαμε στην αρχή.





Όμως τελείωσε το σχολείο στα 7 και πήρε το πτυχίο της στα 13. Σε όλα αυτά είχε την υποστήριξη του εξίσου απίστευτου πατέρα της, ο οποίος κερδίζει 3,50 δολάρια την ημέρα και πούλησε το μεγαλύτερο τμήμα της γης του, για να στηρίξει το όνειρο της κόρης του. 

Η Sam Gordon παίζει αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Είναι 11 χρονών και αρκετά μικροκαμωμένη για το συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο παίζοντας εναντίον αγοριών όλην τη φετινή χρονιά, η Sam κατάφερε να σκοράρει 15 touchdowns, ποσοστό που αγγίζουν επαγγελματίες παίχτες.







Η Sam παίζει επίσης ποδόσφαιρο και πρόσφατα πήρε την 1η θέση στο Salt Lake County. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό για εκείνη , μάθετε πως η Σαμ πρόσφατα έγινε η νεότερη αθλήτρια ποδοσφαιριστής που φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του κορυφαίου αθλητικού περιοδικού Wheaties . Το μότο της; Αν είσαι γρήγορος, δεν θα πληγωθείς...

Ο Cayden Taipalus μπορεί να είναι μόνο 8, αλλά ξέρει ακριβώς το αληθινό πνεύμα της φιλανθρωπίας. 




Βλέποντας πως το σχολείο αρνήθηκε σ' έναν φίλο του ένα ζεστό γεύμα, γιατί δεν είχε άλλη πίστωση στο λογαριασμού του, ο Cayden έκανε ό, τι μπορούσε για να εξασφαλίσει ζεστά γεύματα για τα λιγότερο εύπορα παιδιά. Ξεκίνησε να πουλάει τη συλλογή του με μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά και άλλα διάφορα αντικείμενα και ζητούσε από τους συγγενείς του δωρεές για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών γευμάτων στο σχολείο του. Ο Cayden συγκέντρωσε σχεδόν $ 40.000 για να βεβαιωθεί ότι «κανένα παιδί δεν πεινάει ».

Όταν επιβλήθηκε πρόστιμο στην 17χρονη τρανσέξουαλ φοιτήτρια Maria Muniz, επειδή φορούσε φούστα στο Colégio Pedro II της Βραζιλίας, οι φίλοι της παρενέβησαν. 



Το κολέγιο απαιτούσε τα κορίτσια να φορούν φούστες και τα αγόρια να φορούν παντελόνια . Λίγες ημέρες μετά το πρόστιμο, όλοι οι συμμαθητές της Μαρίας φορούσαν φούστες στο σχολείο - άνδρες και γυναίκες - . Αντί της επιβολής προστίμων σε ολόκληρο το σώμα των φοιτητών, το κολέγιο άλλαξε τον κώδικα ηθικής του και επέτρεψαν στη Μαρία να φορέσει μια φούστα . Νίκη!

Όταν ο Michael Diamond, στα 8, έμαθε ότι η οικογένειά του αδυνατούσε να βρει 5000 $ για τα έξοδα κηδείας της γιαγιάς του, πέρασε αμέσως στη δράση κι έστησε ένα περίπτερο βοηθείας. 



Εκατοντάδες αγοραστές έφταναν από όλη τη χώρα για να πάρουν ένα ποτό και πλήρωναν μέχρι και 100 $ το ποτήρι. Ο Michael κατόρθωσε να βρει τα 5000 $ και εξασφάλισε ότι η γιαγιά του θα μπορούσε να κηδευτεί όπως της άξιζε .

Στην ηλικία των 4, η Colin Southwood αποφάσισε να αρχίσει να μακραίνει τα μαλλιά της μετά από μια γιαγιά , δυο προπαππούδες , και ένα δάσκαλο στο σχολείο που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο ...






Το κορίτσι έδειξε μεγάλη αφοσίωση στο στόχο του και για 6 ολόκληρα χρόνια δεν κουρεύτηκε καθόλου. Στην ηλικία των 10, δώρισε τα μαλλιά της σε μια εταιρεία που κάνει περούκες για τους ασθενείς με καρκίνο.

Ο Dylan Siegel, 7 ετών, είναι ο καλύτερος φίλος με τον Jonah Pournazarian, 8 ετών, που υποφέρει από νόσο αποθήκευσης του γλυκογόνου.



Η ασθένεια αυτή προκαλεί σάκχαρο στο αίμα, τόσο ώστε να πέσει σε θανατηφόρα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πάσχοντες θα πρέπει να παρακολουθούνται όλο το εικοσιτετράωρο. Η κατάσταση είναι επίσης εξαιρετικά σπάνια, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ λίγα χρήματα συγκεντρώνονται για να βρεθεί μια θεραπεία. Πέρυσι, ο Dylan αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για τη στήριξη της νόσου του φίλου του. Μέχρι σήμερα , το απίστευτα διορατικό βιβλίο του "Chocolate Bar ", το οποίο μιλά για την ασθένεια, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 750 χιλιάδες δολάρια για την καταπολέμηση της GSD . 

Λέγοντας ότι ο Conor Johnson , 6 ετών , «αγαπά το διάστημα» κάνουμε μια συγκρατημένη περιγραφή . Όταν έμαθε ότι η NASA αντιμετωπίζει περικοπές στον προϋπολογισμό, ο Conor ήθελε να της δωρίσει από τον κουμπαρά του, όλα τα χρήματά του, 10,41 δολάρια. 




Μετά τη συζήτηση αυτή με την οικογένειά του, ο Conor ξεκίνησε μια online αίτηση που προέτρεψε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τις περικοπές, προσελκύοντας περισσότερες από 22.000 υπογραφές. Θα σε δούμε στον Άρη, Conor!

Η Ann Makosinski , στα 15 της , δημιούργησε ένα φακό που τρέχει εξ ολοκλήρου από τη θερμότητα του σώματος, ως μέρος του Google Science Fair . 







Η εφεύρεση αυτή ήταν τόσο εντυπωσιακή που η Ann κέρδισε μια υποτροφία $25,000. 

Δεκάδες παιδιά περνούν το χρόνο τους στο Animal Rescue League στο Berks County και διαβάζουν για την υιοθεσία των γατιών.






Το πρόγραμμα "Βιβλίο Φιλαράκια " δίνει στις γάτες την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους , να γίνουν πιο κοινωνικές και αυξάνουν την πιθανότητα να υιοθετηθούν.

Η Lily Born, στα 11, είναι η εφευρέτρια του Kangaroo Cup, ενός άθραυστου κυπέλλου που δεν επιτρέπει στο περιεχόμενό του να χυθεί, το οποίο αρχικά είχε δημιουργήσει για τον παππού της που υποφέρει από Πάρκινσον.






Η ιδέα συγκέντρωσε $ 62.000 στο Kickstarter , σπάζοντας το στόχο των $ 25.000 κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα κύπελλα μπορούν πλέον να παράγονται μαζικά .

Η Jayden Sink, στα 5 της, κέρδισε εκατοντάδες δολάρια για καλό σκοπό, πουλώντας 'ροζ λεμονάδα για ειρήνη' έξω από την εκκλησία  Westboro Baptist. 






Η Jayden ήθελε να κάνει κάτι, όταν έμαθε ότι στην εκκλησία απέναντι από το δρόμο είχε γραφτεί ένα μήνυμα μίσους. Φτιάχνοντας λεμονάδες απ' έξω από το σπίτι της, απέναντι από την εκκλησία, ήταν σε θέση να δωρίσει περισσότερα από $ 1.400 έως φιλανθρωπία στο τέλος της ημέρας.

Η Julia, 13 ετών, από το New Jersey είναι η διοργανωτής της «Εκστρατείας Χαμόγελα στο Πεζοδρόμιο», η οποία στέλνει ένα όμορφο μήνυμα. 







Η ίδια κάνει βόλτες στους δρόμους της Morristown με τους φίλους της, για να θυμίσουν σε όλους πόσο όμορφο είναι να χαμογελάς, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει εφήβους από αυτοκτονίες, αυτοτραυματισμούς και εκφοβισμούς .

Το 2013, η Allison Henry, 10 ετών, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα δώρα των γενεθλίων της και αντ 'αυτών ζήτησε δωρεές για να αγοράσει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο για τον αξιωματικό της Κ9 που ονομάζεται Ryker .




Όταν η στέγη της γειτόνισσας καταστράφηκε από μια δυνατή καταιγίδα, ο Johnny Karlinchak, 8 ετών, της έδωσε όλες τους τις οικονομίες ύψους $1.25. 







Συνειδητοποιώντας πως η ζημιά για τη στέγη της Elissa Myer ήταν περίπου $500, ο Johnny έστησε έναν πάγκο που πουλούσε λεμονάδες και κέρδισε πάνω από $700. 
Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι τα παιδιά που κάποτε θα κυβερνήσουν στην ανθρωπότητα!

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)