Τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
νησια Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο σίγουρα ξεχωρίζει η Ελλάδα, αυτός είναι για τα νησιά της. Απαράμιλλη ομορφιά που αφήνει πίσω τις περισσότερες παραθαλάσσιες χώρες.
Πράσινα και γαλάζια νερά, χρυσές αμμουδιές και ανεμόμυλοι είναι μόνο μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά των νησιών.
Δείτε εδώ μια λίστα με τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, που θα σας δώσει προτάσεις για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

 
Κρήτη
Στο μεγαλύτερο νησί της χώρας οι επιλογές είναι απεριόριστες! Ένας παράδεισος που συνδυάζει και καλύπτει όλες τις ανάγκες. Στην Κρήτη μπορείτε να τα βρείτε όλα. Οικογενειακές ήρεμες διακοπές, ξέφρενη νυχτερινή ζωή, υπέροχα beach bars, άγρια τοπία για εξερεύνηση και φυσικά μοναδικές, εξωτικές παραλίες. Μην χάσετε να απολάυσετε το μπάνιο σας στο Ελαφονήσι, στον Μπάλο, στα Φαλάσαρνα, στην Πρέβελη, στο Φοινικόδασος και σε τόσες ακόμα μαγευτικές παραλίες.

naxosΝάξος
Στη Νάξο ταιριάζει ο χαρακτηρισμός διαμάντι του Αιγαίου καθώς δεσπόζει σε σχήμα ρόμβου στα καταγάλανα νερά, περιτριγυρισμένη από τις μικρές Κυκλάδες, τους πολύτιμους δηλαδή λίθους που της προσθέτουν επιπλέον λάμψη… 4 πολύχρωμες κουκίδες που περιβάλουν το νησί.
Αυτός ο συνδυασμός νησιών είναι που προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα στο ταξίδι και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει την εμπειρία ενός μεγάλου νησιού με μικρές αποδράσεις στα 4 νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

milos

Μήλος
Η Μήλος είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της χώρας με εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών, κυρίως λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της. Φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια και έχει πάνω από 75 μικρές και μεγάλες παραλίες, με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια και λευκόχρυσες αμμουδιές, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.

kefaloniaΚεφαλονιά
Η Κεφαλονιά είναι το έκτο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας με απέραντες περιοχές πρασίνου και καταγάλανα νερά. Αποκαλείται το «νησί της παραξενιάς» από το πλήθος των ασυνήθιστων φαινομένων που καταγράφονται στο νησί.


santoriniΣαντορίνη
Το ηφαίστειο, τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι, η Οία και κυρίως το ηλιοβασίλεμα έχουν κάνει τη Σαντορίνη τον απόλυτο τουριστικό οδηγό. Οι ντόπιοι λένε ότι έχει μια καρδιά που χτυπά δυνατά και δονεί τα βουνά, το έδαφος, τη θάλασσα.

paros

Πάρος
Η Πάρος είναι ένα νησί κατάλευκο, σαν το μάρμαρο της. Με πανέμορφες παραλίες που γεμίζουν από λουόμενους και λάτρεις του σερφ. Νησί των ανέμων, των θαλάσσιων ρευμάτων και των απανταχού οπαδών των θαλασσίων σπορ. Τη συνολική εικόνα του παριανού τοπίου πλαισιώνουν ξεχωριστά μνημεία της φύσης, όπως σπήλαια, υγρότοποι, το περιβαλλοντικό πάρκο στον Άη Γιάννη Δέτη, η κοιλάδα με τις πεταλούδες, πανέμορφες παραλίες και ένας βυθός ιδανικός για τους λάτρεις των καταδύσεων.

ios

Ίος
Η Ίος είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός, τόσο για την έντονα νυχτερινή ζωή του, όσο και για τις πανέμορφες παραλίες, τον παραδοσιακό οικισμό, την φιλοξενία του, το καλό φαγητό, το χαμόγελο και την παράδοση! Ένα νησί για κάθε ηλικία.

zakinthos

Ζάκυνθος
Ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου, γνωστό για τις πλατιές αμμώδεις τα καταγάλανα νερά και τις θαλάσσιες χελώνες. Καταδυθείτε μεταξύ τους και εξερευνήστε τις υπόγειες σπηλιές, ανακαλύπτοντας τους μαγικούς θησαυρούς.

leukada

Λευκάδα
Ένα νησί που μπορεί, όμως, να πας και με αυτοκίνητο. Ένα καταπράσινο τοπίο, «λουσμένο» με γαλάζια νερά που θα ζήλευε και η Καραϊβική. Πήρε το όνομα της απ’ το ακρωτήριο Λευκάτα η αλλιώς Κάβος της Κυράς, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Μάλιστα,  ένας μύθος λέει ότι η ποιήτρια Σαπφώ, απ’ τη νήσο Λέσβο, πήδηξε απ’ το βράχο του ακρωτηρίου για να απαλλαγεί απ’ τον έρωτά της για τον Φάωνα. Κοντά σ’ εκείνη την περιοχή υπάρχει και ο ναός του θεού Απόλλωνα, στον οποίον είναι αφιερωμένος ο λευκός βράχος.

skiathosΣκιάθος
Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων, γεμάτη με δέντρα και γραφικές περιοχές. Η παραλία Λαλάρια  στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού,  η παραλία Κουκουναριές και η Μπανάνα είναι μερικές από τις πιο όμορφες σε όλη τη χώρα.

mokonos

Μύκονος
Η Μύκονος είναι διάσημη για τη νυχτερινή ζωή, ανάμεσα στα καλντερίμια, δίπλα από τις εκκλησιές, πίσω από τα φρεσκοβαμένα παραθυρόφυλλα, μέσα από τη ζωντανή νησιώτικη παράδοσή της και τις παραδεισένιες αμμουδιές της υπόσχεται τις καλύτερες διακοπές.

Περισσότερα θέματα που θα σας "ταξιδέψουν" εδώ.
Περισσότερα θέματα για νησιά εδώ.
Περισσότερα θέματα για παραλίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)