Συγκλονιστικό βίντεο για τον ρατσισμό: Παράξενο φρούτο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
1
Mια βραβευμένη μικρού μήκους ταινία για το ρατσισμό
Η ειρηνική καθημερινότητα του πατέρα και του γιου διακόπτεται από μια συνάντηση με ένα άγνωστο αγόρι, διαφορετικού χρώματος. Μια αλληγορία για το φαινόμενο του ρατσισμού ως επίκτητη πολιτιστική επιδημία, η ιστορία ασχολείται με το ζήτημα της προσωπικής συνείδησης του καθενός μας, σε σχέση με την εκπαίδευση που έχουμε λάβει μέσα από την οικογένεια και το περιβάλλον μας.
Μπορούμε πραγματικά να επιμείνουμε στο προσωπικό μας σύστημα πεποιθήσεων, όταν αυτό που πρέπει να πιστέψουμε, μας υπαγορεύεται;
Η ταινία παρουσιάζει το πόσο εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε το φόβο και το μίσος για τους αλλοδαπούς, καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί να γίνουμε οι ίδιοι  "ξένοι" για τους "άλλους".

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Πολυ κουραστικο και χαζο... Ωραια προπαγανδα.. Για πειτε στα παιδια την αληθεια για το θεμα..Δεν ειμασται ολοι το ιδιο για να συνελθουμε επιτελους με αυτη την προπαγανδα.. Τα νεα παιδια θελουν να φυγουν απο την χωρα γιατι δεν εχουν μελλον.. Δενθα γεμισουμε την Ελλαδα με ξενους δεν εχουν δουλεια εδω.. Ο καθενας στην πατριδα του δεν εχουμε αναγκη τους ξενους ουτε ειμασται Ρατσιστες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου