Δελτίο Τύπου Ο.Κ.Π.Ε. – “Είμαστε και ΕΜΕΙΣ εδώ”

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51-ΓΡΑΦ. 213  Τ.Κ. 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
ΤΗΛ.- FAX: 2310 256260  
E-MAIL: info@okpe.gr, www.okpe.gr 
Θεσσαλονίκη, 30-08-2013 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Για μία ακόμη φορά η κατάφορη αδικία επαναλαμβάνεται! Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων δε συμπεριλήφθησαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, στην οποία όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ60 και ΠΕ70 έχουν κάνει αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, θα αναλάβουν υπηρεσία όχι τη Δευτέρα 2, αλλά την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ. 
 
Επιπρόσθετα, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2013 δε θα εξεταστούν οι αιτήσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, παρά μόνο των συναδέλφων δασκάλων και των νηπιαγωγών, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία των μετατάξεων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να παρουσιαστούν στις 5 Σεπτεμβρίου στα ΠΥΣΠΕ απόσπασής τους, ενώ αντίθετα, την ίδια χρονική στιγμή, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα παραμένουν όμηροι στις οργανικές τους θέσεις,  μη γνωρίζοντας πότε θα γίνει ξανά ΚΥΣΠΕ για να εξεταστούν οι αντίστοιχες δικές τους αιτήσεις απόσπασης. 
 
Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, αφού και η διαδικασία των μετατάξεων, την οποία επικαλείται στο σχετικό έγγραφο, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, οφείλει  η ηγεσία του Υπουργείου να συμπεριλάβει στην ανακοίνωσή της και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ώστε και αυτοί να παρουσιαστούν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, αφού πρωτίστως θα έ    ουν εξεταστεί και οι δικές τους αιτήσεις απόσπασης. 
 
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δε γίνουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2013, οφείλει το Υπουργείο να παρέχει ίση μεταχείριση και στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να προβεί σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, όπως οι συνάδελφοι ΠΕ60 και ΠΕ70, έτσι και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να παρουσιαστούν στις θέσεις τους σε ημερομηνία που θα ορίσει το Υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεών τους, που πρέπει να λάβει χώρα σε χρόνο πριν την έναρξη των μαθημάτων. 
 
Η προχειρότητα και η σπουδή με την οποία έγινε η διαδικασία των μετατάξεων των εκπαιδευτικών Β/θμιας στην Α/θμια έχει οδηγήσει σε μια σειρά αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Α/θμιας, με αποτέλεσμα, την παρούσα στιγμή, ένας πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών να ταλαιπωρείται αναίτια. 
 
Παράλληλα, λόγω της δεδομένης ανεπαρκούς επάνδρωσης από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όλα τα σχολεία Ε.Α.Ε.Π. δε θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν ομαλά με την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και αργότερα, καθώς δεν υπάρχει     αμία ουσιαστική και επίσημη ενημέρωση σχετικά με το αν και πότε οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα καταφέρουν να αποσπαστούν στα σχολεία επιλογής τους, κοντά στις οικογένειές τους.     
 
 
Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)