7 γρίφοι που μόνο άνθρωποι με μεγάλη αποφασιστικότητα μπορούν να λύσουν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Γνωρίστε τον Charles. Είναι το πιο ιδιαίτερο άτομο στη γη. Η ζωή του ήταν γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις που κατάφερε όμως να αντιμετωπίσει. Δυστυχώς, σε μεγάλη ηλικία, δεν κατάφερε να γλυτώσει από μία τραγική μοίρα.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς γρίφους. Υπάρχει και ένας γρίφος που έχει διάφορες λύσεις.
Εσείς θα καταφέρετε να τους λύσετε;

7.
Σαν παιδί, ήταν πολύ ταλαντούχο αλλά οι δάσκαλοι συμπαθούσαν άλλον μαθητή και έτσι του έδιναν τις πιο δύσκολες εργασίες. Πάντα όμως κατάφερνε να τις λύνει.
Γρίφος: Διορθώστε αυτή την μαθηματική ισότητα χωρίς να ζωγραφίσετε κάτι ή να μετακινήσετε τους αριθμούς.

6.
Όταν ήταν έφηβος, ο Charles συνήθιζε να περπατάει μόνος. Μία φορά, ενώ ήταν σε ένα δάσος, έπεσε σε ένα πηγάδι. Το πηγάδι είχε βάθος 30 μέτρα. Για να βγει, σκαρφάλωσε στον τοίχο με ταχύτητα 3 μέτρα τη μέρα και το βράδυ που κουραζόταν έπεφτε  2 μέτρα κάτω.
Ερώτηση: Πόσες μέρες του πήρε μέχρι να βγει από το πηγάδι;

5.
Ήταν 20 όταν οι φίλοι του αποφάσισαν να του κάνουν μία φάρσα: τον απήγαγαν, τον έγδυσαν και τον πήραν σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο χωρίς παράθυρα και μία κλειδωμένη πόρτα.
Στον τοίχο, υπήρχε ένα σημείωμα με  τους όρους αποφυλάκισης. Στο μέσον του δωματίου υπήρχε μία σωλήνα που έβγαινε από το πάτωμα (το μήκος της ήταν περίπου 1 μέτρο). Υπήρχε μία μπάλα πινγκ πονγκ στον πάτο της σωλήνας. Ήταν αδύνατο να την πιάσει χωρίς κάποιο εργαλείο αλλά δεν υπήρχαν αντικείμενα που μπορούσε να χρησιμοποιήσει.
Ερώτηση: Πώς κατάφερε να πιάσει την μπάλα;

4. Όταν οι φίλοι του άρχισαν να χτίζουν τις καριέρες τους, ο Charles έγινε πλούσιος και ερωτεύτηκε ένα κορίτσι που το έλεγαν Irene. Παντρεύτηκαν αλλά αργότερα φάνηκε πως τον είχε παντρευτεί για τα χρήματά του.
Τελικά, προσπάθησε να τον δηλητηριάσει για να πάρει την κληρονομιά. Εκείνος το κατάλαβε και απέφυγε το δηλητηριασμένο φαγητό. Μετά, του προσέφερε ένα μήλο. Της είπε: «Θα το φάω μόνο αν φας το άλλο μισό.»
Εκείνη έκοψε το μήλο, έφαγε το κομμάτι της και τίποτα δεν της συνέβη. Όταν όμως έφαγε εκείνος το δικό του μισό, έπεσε σε κώμα για 24 ώρες. Μετά από αυτή την απόπειρα δολοφονίας, η Irene μπήκε στην φυλακή και ο Charles επιβίωσε.
Ερώτηση: Πώς κατάφερε η Irene να δηλητηριάσει τον άντρα της εάν δεν πήρε αντίδοτο;

3. Ο Charles ήταν ένας διάσημος φαρμακοποιός. Κατάφερε να αναπτύξει και ένα φάρμακο που μπορούσε να γιατρέψει μία ανίατη ασθένεια. Οι συνάδελφοί του ζήλευαν τόσο την δουλειά του που αποφάσισαν να τον σκοτώσουν και να του κλέψουν την φόρμουλα.
Ένας από τους υπαλλήλους του ήρθε το βράδυ και τον μαχαίρωσε στο στομάχι. Ενώ κατάλαβε το άτομο, δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια γιατί λιποθύμησε.
Ένας φύλακας τον βρήκε στο τέλος της μέρας και κάλεσε ασθενοφόρο. Ο Charles επιβίωσε και οι 4 συνάδελφοί του ήταν οι ύποπτοι: John, Nicola, Felix και Michael.
Ερώτηση: Ποιος προσπάθησε να τον σκοτώσει εάν όλοι οι άντρες ήταν στο εργαστήριο εκείνη την ώρα, κάλυπταν όλοι ο ένας τον άλλον και υπήρχε ένα παράξενο σημείωμα με τους αριθμούς 28, 27, 57 στην τσέπη του θύματος.



2. Μετά από αυτό, ο Charles έγινε καλά. Αποφάσισε να ζήσει την ζωή του σε ένα άνετο σπίτι στα προάστια της πόλης του. Ο ταχυδρόμος του έφερνε τα γράμματα, ένας ντελίβερι του έφερνε φαγητό και ένας τύπος του έφερνε την εφημερίδα κάθε μέρα.
Την Παρασκευή, ο ταχυδρόμος του έφερνε τα γράμματα όταν τον είδε σε μία λίμνη αίματος, ξαπλωμένος στο πάτωμα δίπλα στην κουζίνα. Κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο αστυνομικός εξέτασε την σκηνή του εγκλήματος και συμπέρανε πως είχε δολοφονηθεί.
Στο τραπέζι υπήρχαν μερικά μπουκάλια γάλα, ψωμί, χάπια, κλειδιά και η εφημερίδα της Τρίτης. Ο ταχυδρόμος και 2 τύποι που έκαναν ντελίβερι έπεσαν σε υποψίες.
Ερώτηση: Ποιον τον σκότωσε;



1.
Δύο άντρες στέκονται στην άκρη της αβύσσου πάνω σε μία ξύλινη σανίδα. Ο ένας τους κρατάει όπλο και θέλει να σκοτώσει τον άλλον. Εάν όμως πέσει ο δεύτερος, θα πέσει και ο πρώτος στην άβυσσο.
Ερώτηση: Υπάρχει τρόπος να επιβιώσει μόνο ο ένας; Ποιος θα πεθάνει τελικά;





Απαντήσεις

7.
Πρέπει απλά να γυρίσεις τον πίνακα ανάποδα.
6.
Ο Charles χρειάστηκε 28 μέρες. Ανέβαινε 1 μέτρο κάθε 24 ώρες. Σε 27 μέρες είχε φτάσει τα 29 μέτρα αλλά έπεσε άλλα 2 και την επόμενη ανέβηκε 3 μέτρα και βγήκε.
5.
Επειδή οι μπάλες του πινγκ πονγκ είναι ελαφριές, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να κάνει την ανάγκη του μέσα στον σωλήνα.
4.
Ήξερε τα πάντα και έπαιρνε το αντίδοτο κάθε πρωί. Αλλά αυτό το δηλητήριο ήταν πολύ δυνατό και γι’αυτό έπεσε σε κώμα για λίγο. Το δηλητήριο το ίδιο ήταν στην πλευρά του μαχαιριού που χρησιμοποίησε η Irene για να κόψει το μήλο. Του έδωσε το κομμάτι με το δηλητήριο.
3.
Ο Nicola. Ο Charles κατάφερε να το γράψει μόλις είδε τον δολοφόνο. Καθώς ήταν καλός χημικός, τα νούμερα αυτά έδειχναν σε στοιχεία του περιοδικού πίνακα: 28 — Ni (nickel), 27 — Co (cobalt), 57 — La (lanthanum).
2.
Ο τύπος που του έφερνε τις εφημερίδες. Η τελευταία που βρέθηκε στο σπίτι του ήταν από την Τρίτη, ενώ ο Charles βρέθηκε την Παρασκευή. Ο τύπος που του πήγαινε τις εφημερίδες ήξερε πως είχε δολοφονηθεί και είχε σταματήσει να του τις πηγαίνει. Ο λόγος: Ο Charles αρνήθηκε να του δώσει μία αγωγή με ναρκωτικά.
1.
Οι απαντήσεις στον γρίφο αυτό είναι πολύ διαφορετικές και ο καθένας σκέφτεται με τον δικό του τρόπο. Εσείς τι πιστεύετε;

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)