10 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι μας και βλάπτουν τα μαλλιά μας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το να πλένουμε τα μαλλιά μας πολύ συχνά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σύμφωνα με την Lynne Goldberg, διευθύντρια της κλινικής Boston Medical Center Hair Clinic.
Οι συνεχείς πλύσεις μπορούν να κάνουν τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο λίπος. Σαν αποτέλεσμα, προκαλείται ένας πολύ άσχημος φαύλος κύκλος.
Γι’αυτό, σας παρουσιάζουμε σήμερα μία λίστα από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πλένετε λιγότερο τα μαλλιά σας και να συνεχίσετε να φαίνεστε τέλεια!
Προσέξτε την διατροφή σας
Μειώστε τα λιπαρά και τα τηγανιτά. Το ίδιο ισχύει και για την ζάχαρη, το λευκό ψωμί και τις κονσέρβες. Αντικαταστήστε αυτά τα προϊόντα με φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, άπαχα κρέατα και καρπούς. Έτσι, θα μειωθεί η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.
Χρησιμοποιήστε ξηρά σαμπουάν
Χωρίστε τα μαλλιά σας σε πλεξούδες και βάλτε ξηρό σαμπουάν στις ρίζες σαν σπρέι. Περιμένετε 10 λεπτά και μετά χτενίστε τα μαλλιά σας. Θα δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας που θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται καθαρά.
Μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ
Ένα μαντήλι ή ένα κασκόλ είναι πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές και είναι ιδανικές για όσες έχετε κοντά μαλλιά. Έτσι, δεν θα φαίνεται τόσο έντονα αν τα μαλλιά σας είναι λιγάκι λαδωμένα.
Προσέξτε την θερμοκρασία του νερού 
Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό. Το καυτό νερό αυξάνει τα λιπαρά που εκκρίνονται από το δέρμα. Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας, καλό είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά.
Κάντε τα μαλλιά σας πλεξούδες
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μεταμφιέσετε τα λιπαρά μαλλιά. Απλά σιγουρέψτε πως δεν θα είναι πολύ χαλαρές.
Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο
Χτενιστείτε πριν πάτε για ύπνο. Αφού ξαπλώσετε στο κρεβάτι, βάλτε τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τα πατάτε με το κεφάλι σας. Θα δείτε μεγάλη διαφορά το πρωί.
Αλλάξτε χωρίστρα
Ο λόγος είναι απλός: τα μαλλιά μας συνηθίζουν και έτσι χάνουμε όγκο από τις ρίζες. Αλλάζοντας χωρίστρα, θα αποκτήσετε περισσότερο όγκο και θα φαίνεστε πιο καθαρή.
Αποφύγετε τα λεία χτενίσματα
Η καλύτερη επιλογή είναι ένας ελαφρώς ατημέλητος κότσος που θα δώσει όγκο στα μαλλιά σας και θα τα κάνει να φαίνονται πιο υγιή.
Πλύνετε τις βούρτσες σας
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα εργαλεία σας τακτικά. Καλό θα ήταν να τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα με σαμπουάν ή σαπούνι.
Ο σωστός τρόπος να πλένετε τα μαλλιά σας
  • Στεγνώστε τα μαλλιά σας με ένα μπλουζάκι αντί για πετσέτα για να γίνουν πιο μαλακά.
  • Μην τρίβετε πολύ το κρανίο σας. Χρησιμοποιείστε τις άκρες των δακτύλων για να κάνετε μασάζ με το σαμπουάν στα μαλλιά σας.
  • Δεν θα πρέπει ποτέ να βάζετε μαλακτικό στις ρίζες.
  • Ξεπλύντε τα μαλλιά σας πριν βάλετε μαλακτικό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)