13 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Όλα τα χρήσιμα και έξυπνα κόλπα που βλέπετε καθημερινά δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο από την εποχή του διαδικτύου. Πίσω στη δεκαετία του ’50 θα μπορούσατε να αγοράσετε περιοδικά που ασχολούνταν αποκλειστικά με ιδέες για τη διευκόλυνση της ζωής μας.
Γι ‘αυτό θα θέλαμε να σας δείξουμε 13 από αυτές τις συμβουλές πριν από αρκετές γενιές που εξακολουθούν να έχουν αποτέλεσμα και σήμερα.
1. Πινέλο και μαγνήτης
Ενώ κάνετε κάποια εργασία, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κάπου να βάλετε το πινέλο που στάζει. Δεν μπορείτε να το βάλετε πίσω στον κάδο, καθώς θα καλύπτεται πλήρως με βαφή. Το να το αφήσετε πάνω από τον κάδο επίσης δεν είναι μια επιλογή επειδή είναι πολύ μικρό και θα στάζει ούτως ή άλλως.
Για να διατηρήσετε το πινέλο καθαρό και σε ασφαλές μέρος, κρεμάστε ένα μαγνηήτη σχήματος U στην άκρη ενός βάζου. Ο μαγνήτης θα προσελκύσει το μεταλλικό τμήμα που κρατά τη χειρολαβή και τις τρίχες μαζί και θα κρατήσει το πινέλο σταθερό στη θέση του.
2. Κρατήστε τις βίδες στη θέση τους
Αυτές τις μέρες μπορείτε να αγοράσετε μαγνητικά κατσαβίδια που κρατούν τις βίδες στη θέση τους. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που μπορείτε να μιμηθείτε αυτό το αποτέλεσμα απλά κολλώντας ένα μικρό κομμάτι ταινίας στο τέλος του κατσαβιδιού.
3. Κρατάτε τα καρφιά στη θέση τους
Αυτό το τέχνασμα εξαλείφει τον κίνδυνο να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας ενώ χρησιμοποιείτε το σφυρί. Κόψτε μια σχισμή σε κομμάτι χαρτονιού και σφίξτε το καρφί ανάμεσα του. Αυτό θα κρατήσει το καρφί όρθιο μέχρι να το χτυπήσετε με το σφυρί ώστε να παραμείνει στη θέση του από μόνο του.
4. Κρατώντας την πόρτα ανοιχτή
Μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν η πόρτα κλείνει ακόμα κι αν θέλετε να την κρατάτε ανοιχτή. Μπορείτε να πάρετε ένα ελατήριο παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και να το τοποθετήσετε στο μεντεσέ.
Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε τη ράβδο από την άρθρωση και σύρετε το ελατήριο πάνω από αυτό με τα δύο άκρα στην εσωτερική τροχιά. Η δύναμη του ελατηρίου θα κρατήσει την πόρτα ανοικτή, αλλά θα σας επιτρέψει ακόμα να την κλείσετε όταν χρειαστεί.
5. Βεντούζες
Αν και χρήσιμες, οι βεντούζες για πράγματα όπως για τις πετσέτες μπάνιου τείνουν να χάσουν την κολλητικότητα τους και να πέφτουν με την πάροδο του χρόνου.
Για να το αποφύγετε αυτό, δοκιμάστε να τρίψετε σαπούνι χεριών στην πλευρά αναρρόφησης. Η βεντούζα θα κολλήσει τώρα στον τοίχο με μια ισχυρότερη δύναμη από πριν.
6. φαράσι
Αυτό είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό τέχνασμα για την αφαίρεση ζεστών πιάτων από το φούρνο.
Πάρτε το φαράσι και βάλτε το κάτω από την κατσαρόλα ή το ταψί και αποφύγετε να κάψετε τα χέρια σας. Το φαράσι προφανώς πρέπει να είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και ιδανικά φτιαγμένο από μέταλλο.
7. Πατάτα
Κρατήστε τα καρφιά και τις βίδες σας όλα μαζί χρησιμοποιώντας μια ακατέργαστη πατάτα. Απλά κόψτε μια πατάτα στο μισό κατά μήκος όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
8. Άνοιγμα γραμμάτων
Αυτό είναι ένα μεγάλο τέχνασμα αν έχετε ήδη σφραγίσει ένα φάκελο αλλά πρέπει να το ανοίξετε πάλι. Δεν χρειάζεται να κόψετε το φάκελο.
Πρώτα τοποθετήστε το γράμμα σε μια πετσέτα με το πίσω μέρος του φακέλου στραμμένο προς τα κάτω και διπλώστε το. Τώρα πάρτε σίδερο με ενεργοποιημένη τη ρύθμιση ατμού και βάλτε το πάνω στο φάκελο.
Χάρη στον ατμό από το σίδερο, ο φάκελος ανοίγει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
9. Φακός και χοάνη
Μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε έναν φακό κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος ή σε κακό φωτισμό όταν πραγματικά χρειάζεται να έχετε και τα δύο χέρια σας ελεύθερα.
Για να κρατήσετε έναν φακό κατευθυνόμενο στο σωστό σημείο όταν εργάζεστε σε σκοτεινά μέρη, τοποθετήστε το στο στόμιο μιας μεγάλης χοάνης χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια ζώνη.
10. Χαλύβδινο μαλλί και χωνί
Ορισμένες χοάνες έχουν μια αυλάκωση στο εξωτερικό του λαιμού για να αφήσουν τον αέρα να διαφύγει από το δοχείο που γεμίζει. Αυτό εμποδίζει τη διαρροή και το υγρό από το να δημιουργεί αφρό όταν γεμίσει το δοχείο.
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα τοποθετώντας χαλκό στο χωνί. Το υγρό ρέει πιο αργά μέσα στο δοχείο, δίνοντας στον αέρα περισσότερο χρόνο και χώρο για να ξεφύγει.
11. Χαλύβδινο μαλλί στην τρύπα αποστράγγισης
Όπως θα δείτε, το μαλλί χάλυβα έχει μια άλλη μεγάλη χρήση. Για να εμποδίσετε τις τρίχες από το να μαζεύονται στην τρύπα αποστράγγισης ενώ κάνετε ντους, τοποθετήστε ένα κομμάτι από χαλύβδινο μαλλί πάνω από το άνοιγμα.
Όταν το νερό θα τρέχει, τυχόν χαλαρές τρίχες θα παραμένουν στο χαλκό και δεν μπορούν να φτάσουν στην αποχέτευση.
12. Σφυρί
Η αφαίρεση των καρφιών με ένα σφυρί μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε κατεστραμμένο ξύλο ή αντιαισθητικές γρατζουνιές στην επιφάνεια του τοίχου.
Για να σταματήσετε αυτό το συμβάν, απλά κολλήστε μια παχιά ταινία πάνω στο σφυρί. Αυτό το μαξιλάρι το τμήμα του σφυριού που συνήθως προκαλεί τη ζημιά, αποτρέπει τυχόν γρατζουνιές στο ξύλο ή στον τοίχο.
13. Μετακίνηση βαρέων επίπλων
Η μετακίνηση του καναπέ μπορεί επίσης να αφήσει μαύρα σημάδια ή γρατσουνιές στο πάτωμα. Πολύ ενοχλητικό!
Υπάρχει ένας απλός τρόπος να αποφευχθεί αυτό. Τοποθετήστε χαρτόνι ή πετσέτες κάτω από τα πόδια για να αποτρέψετε τα σημάδια όταν θέλετε να μετακινήσετε τα βαριά έπιπλα.
Πολλές από αυτές τις συμβουλές θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες όταν κάνετε εργασίες ανακαίνισης γύρω από το σπίτι. Είναι επίσης καταπληκτικό το γεγονός ότι αυτά τα πολύ παλιά κόλπα δουλεύουν εξίσου καλά και σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)