Πού θα πιεις καφέ με θέα το ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Σας έλειψε η ιεροτελεστία του ατενίσματος της δύσης του ήλιου στα ελληνικά νησιά, η οποία σας χαλάρωνε απολαυστικά και σας χάρισε ρομαντικές στιγμές το καλοκαίρι; Σας έχουμε πέντε café στην Αθήνα (ή και λίγο έξω από αυτή) που θα καλύψουν την έλλειψη. Σε αυτά τα μέρη, θα απολαύσετε καφεδάκι και ρομάντζο με απίστευτη θέα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. 

Balux Café 
Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 0566

Στο House Project του Balux, ακόμα και τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι, η θέα προς τη θάλασσα είναι απολαυστική. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, καθόμαστε στα έξω τραπεζάκια, κοντά στην αμμουδιά, με φόντο τον ήλιο που βουτά στη θάλασσα. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να αράξουμε στις μέσα «σπιτικές» αίθουσες, με το café, το εστιατόριο, την βιβλιοθήκη και το playroom. Το Balux café θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9 το πρωί – ο καφές στοιχίζει περί τα 4€.

Apolis 
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105068000

Από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ λειτουργεί το all day café του πολυχώρου Apolis. Εδώ, στο υπαίθριο deck με τα τραπέζια και τους πάγκους σε διαφορετικά επίπεδα, αράζουμε για να απολαύσουμε πανοραμική θέα της Αθήνας και αρωματικό καφέ, σνακ και ιταλικά εδέσματα, αν πεινάσουμε περισσότερο. Οι μουσικές είναι lounge και mainstream και η εικόνα του ήλιου να χάνεται πίσω από τους λόφους και να βάφει σε αποχρώσεις του μωβ την Αττική, συγκλονιστική. 

Lycabettus Café
Λόφος Λυκαβηττού

Στο πλάτωμα μετά το εστιατόριο των Οριζόντων, δίπλα στο λευκό εκκλησάκι του Λυκαβηττού, βρίσκεται το απλό κι απέριττο café που απλώνει τραπεζάκια στην πλακόστρωτη βεράντα για να απολαύσουμε – μαζί με αρκετούς τουρίστες που συρρέουν εδώ – την πανοραμική θέα προς την πόλη και το όμορφο ηλιοβασίλεμα πάνω από τα χιλιάδες σπίτια της Αθήνας. Ο καφές στοιχίζει περί τα 4€, ενώ στο μενού θα βρείτε και αρκετές επιλογές για τσιμπολόγημα.

Zafiro
Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, τηλ: 21 06930586

Μια όαση στο Γαλάτσι, στις παρυφές του Αττικού Άλσους, το Zafiro απλώνει τραπέζια περιμετρικά στον χώρο για να έχουν σχεδόν όλα ανεμπόδιστη θέα, που γίνεται ακόμα πιο μαγευτική την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Εκτός από καφεδάκι (στα 4,10€), το Zafiro προσφέρει και τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε στην ελληνική παράδοση μέσω του Zafiro Experience, ενός προγράμματος περιήγησης σε χώρους αφιερωμένους σε ελληνικά προϊόντα, παλιά επαγγέλματα και ήθη και έθιμα του τόπου. 

Fragma
Καλέντζι, φράγμα Λίμνης Μαραθώνα, τηλ: 2108143415

Ως εστιατόριο είναι κομψό, αλλά μάλλον τσιμπημένο. Ωστόσο, το Φράγμα λειτουργεί και ως café, με τραπεζάκια σε εξέδρα. Από εδώ, αγναντεύουμε τον ήλιο να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης και να «παίζει» μαζί τους, βάφοντάς τα σε όμορφες αποχρώσεις καθώς δύει. Τον χειμώνα, την ίδια θέα απολαμβάνουμε από τις τζαμαρίες του εσωτερικού χώρου, που ζεσταίνεται με τζάκι. Ο καφές στοιχίζει 3,80€.


http://www.in2life.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)