7 μικρές αλλαγές στη διατροφή που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Τόνος στο νερό και όχι στο λάδι

Ο τόνος είναι το κλασικό ψάρι της δίαιτας γιατί είναι ελαφρύς, γευστικός και πλούσιος σε πρωτεΐνες. Για να πάρετε λιγότερες θερμίδες, ωστόσο, θα πρέπει να προτιμήσετε τον τόνο σε νερό, που περιέχει βιταμίνες A, B12, D και E, αμινοξέα και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, όπως ο σίδηρος και ο φώσφορος. Δυστυχώς, λοιπόν, καλό θα είναι να ξεχάσετε τον τόνο σε λάδι που δεν είναι το ίδιο θρεπτικός και σας επιβαρύνει με 100 περισσότερες θερμίδες.
7 μικρές αλλαγές στη διατροφή που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος


Παγωτό σορμπέ αντί του κανονικού

Αν σκέφτεστε να το ρίξετε έξω και να απολαύσετε τα τελευταία παγωτά του Σεπτεμβρίου πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα, η συμβουλή μας είναι μία: να προτιμήσετε το σορμπέ παγωτό ή τις γρανίτες, που έχουν πολύ λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη σε σχέση με το κλασικό παγωτό.


Κέικ με τζίντζερ αντί για σοκολάτα γάλακτος
Αναγνωρίζουμε ότι το κέικ από τζίντζερ (ή αλλιώς πιπερόριζα), που σας προτείνουμε είναι ξενόφερτο, όμως είναι μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την πεντανόστιμη αλλά πλούσια σε θερμίδες, σοκολάτα γάλακτος. Δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε το πρωί μαζί με τον καφέ σας.


Ποπ κορν αντί για μίγμα ξηρών καρπών

Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Οι καβουρντισμένοι, αλατισμένοι ή τηγανητοί ξηροί καρποί, όμως, δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία και μας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και συντηρητικά. Αντικαταστήστε τους, λοιπόν, με λίγο σπιτικό ποπ κορν -κατά προτίμηση ανάλατο ή τουλάχιστον με ελάχιστο αλάτι.





Σπιτική βρώμη αντί για έτοιμο μούσλι

Το μούσλι που αγοράζετε από το σούπερ-μάρκετ μπορεί να είναι πεντανόστιμο και να δίνει γεύση στο κατά τ’ άλλα αδιάφορο γιαούρτι σας, όμως περιέχει πολλή ζάχαρη και ενισχυτές γεύσης για να γίνει πιο γλυκό. Αντίθετα, η σπιτική βρώμη με φρούτα και ωμούς καρπούς είναι πολύ πιο υγιεινή.


Πατατάκια λαχανικών αντί για τα κλασικά πατατάκια

Αν είστε κι εσείς λάτρης των τσιπς, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια πιο υγιεινή εκδοχή τους αντί αυτής του σούπερ-μάρκετ, που μάλιστα θα φτιάξετε στο σπίτι. Πειραματιστείτε, λοιπόν, με τ’ αγαπημένα σας λαχανικά, όπως τα καρότα, οι ντομάτες, τα κολοκύθια και τα πατζάρια. Η συνταγή είναι απλή: αφού τα κόψετε σε ίσα κομμάτια, βάλτε τα σε ένα ταψί, στο οποίο θα έχετε στρώσει ένα φύλλο λαδόκολλας, και αφήστε τα να ψηθούν στον φούρνο στους 150 βαθμούς. Η διάρκεια ποικίλλει ανάλογα με τα λαχανικά που θα επιλέξετε. Το λιγότερο που θα χρειαστούν για να γίνουν τραγανά είναι 20 λεπτά και το περισσότερο μία ώρα.




Φρούτα αντί για γλυκά

Δεν σας λέμε κάτι καινούριο, θα σκεφτείτε, και με το δίκιο σας. Αν, λοιπόν, σας πιάσουν… λιγούρες, βάλτε στην άκρη τα σοκολατάκια και προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα εποχής. Έτσι, δεν θα πάρετε επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες ενώ θα επωφεληθείτε των βιταμινών και των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών των φρούτων.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)