6 απίθανα καθαριστικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να κάνετε το μπάνιο σας να λάμπει χωρίς χημικά!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Scrub για τη μπανιέρα



Συστατικά: Γκρέιπφρουτ και χοντρό αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε: Υπάρχει πάντα η κλασική συνταγή της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού, ωστόσο μ’ αυτό το scrub θα δώσετε λεπτό και φρέσκο άρωμα στον χώρο. Κόψτε στη μέση ένα μεγάλο γκρέιπφρουτ και πασπαλίστε το ένα μισό με χοντρό αλάτι. Βρέξτε την μπανιέρα και ρίξτε της ¼ φλιτζανιού αλάτι περιμετρικά. Τρίψτε με το γκρέιπφρουτ την επιφάνεια, ζουλώντας το ελαφρά όταν το περάσετε πάνω απ’ το σιφόνι και το τηλέφωνο. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό κι είστε πανέτοιμοι.

Πάστα για επίμονους λεκέδες



Συστατικά: Μαγειρική σόδα και οξυζενέ

Τι πρέπει να κάνετε: Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Χύστε αργά οξυζενέ κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι το μίγμα να γίνει μια παχύρευστη πάστα. Απλώστε την πάστα πάνω στους λεκέδες της μπανιέρας ή του νεροχύτη και αφήστε την να δράσει για μισή ώρα πριν ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Για βουλωμένα σιφόνια



Συστατικά: Μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι σε ίση ποσότητα και ζεστό νερό

Τι πρέπει να κάνετε: Ρίξτε απ’ ευθείας τη μαγειρική σόδα στο σιφόνι. Στη συνέχεια, χύστε και το ξίδι. Αφήστε το να αφρίσει για περίπου 10 λεπτά και, τέλος, ρίξτε από τον βραστήρα άφθονο καυτό νερό, μέχρι να δείτε ότι το σιφόνι έχει… ξεπεράσει τους φραγμούς του.

Σπρέι για τον καθρέφτη



Συστατικά: Μηλόξιδο, χυμός λεμονιού και νερό

Τι πρέπει να κάνετε: Σ’ ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι, αναμίξτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο με 500 ml νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού που θα αρωματίσουν φυσικά τον χώρο σας. Κλείστε το μπουκάλι, ανακινείστε για να ανακατευτούν τα υλικά, ψεκάστε και σκουπίστε με εφημερίδα.

Αντιβακτηριδιακό σπρέι



Συστατικά: Μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι, μισό φλιτζάνι βότκα, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και ενάμιση φλιτζάνι αποσταγμένο νερό (αν δεν έχετε αποσταγμένο νερό, μπορείτε απλώς να βράσετε λίγο και να το αφήσετε να κρυώσει πριν το προσθέσετε στο μίγμα).

Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιήστε ένα χωνί, για να βάλετε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι. Ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε το φυσικό αντιβακτηριδιακό ψεκάζοντας, αφήνοντάς το για λίγο να δράσει και, τέλος, σκουπίζοντας με ένα πανάκι.

Κάψουλες για τη λεκάνη της τουαλέτας



Συστατικά: 1 κι 1/3 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, ½ φλιτζάνι κιτρικό οξύ, 1 κουταλάκι του γλυκού νερό, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Τι πρέπει να κάνετε: Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ την μαγειρική σόδα με το κιτρικό οξύ. Προσθέστε το νερό και τα αιθέρια έλαια στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και περιχύστε το μίγμα σε μια παγοθήκη από σιλικόνη. Αφήστε τις κάψουλες να στεγνώσουν για μερικές ώρες, βγάλτε τις από την παγοθήκη, αποθηκεύστε τις σ’ ένα βαζάκι και τοποθετήστε το στο μπάνιο για να το έχετε εύκαιρο.
Περισσότερα θέματα καθαριότητας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)