Οι πέντε κορυφαίες επιλογές για εκδρομές του σαββατοκύριακου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Τα χωριουδάκια του Παρνασσού, η ορεινή Κορινθία και οι βουνοκορφές της Στερεάς Ελλάδας θα μας συγχωρήσουν: Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, και τα σαββατοκύριακά μας απαιτούν θάλασσα. Γι’ αυτό και συγκεντρώνουμε τις πέντε κορυφαίες επιλογές για να αποδράσουμε από την Αθήνα τα επόμενα σουκού. Ετοιμάζουμε σακβουαγιάζ και τσάντες θαλάσσης και ξεκινάμε να πάμε…

…Στον Σαρωνικό 

Τα πιο «βολικά» νησιά του Σαρωνικού είναι η Αίγινα και το Αγκίστρι, καθώς υπάρχουν συχνότατα δρομολόγια από τον Πειραιά, φτάνουμε σε περίπου μία ώρα και πληρώνουμε κάτω από 10 ευρώ. Στη μεν Αίγινα, συνδυάζουμε τις βόλτες στην πόλη με αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αφαία, ουζομεζέδες στο κύμα, στο ψαροχώρι της Πέρδικας και βαρκάδα μέχρι το ακατοίκητο νησάκι της Μονής για τις τιρκουάζ βουτιές μας. Στο δε Αγκίστρι, ερχόμαστε πίσω στη φύση με άραγμα στη Δραγονέρα ή γυμνισμό στη Χαλικιάδα και χαλαρώνουμε στα café του λιμανιού και του Μύλου – σταθερή αξία τα μαγειρευτά της Αλκυόνης και το ηλιοβασίλεμα από τα Λιμενάρια. 
Η διαμονή: Στην Αίγινα, οι φθηνότερες επιλογές βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα – εντοπίσαμε δίκλινα από 35-50€ για το επόμενο σαββατοκύριακο, όπως αυτά του Liberty στα 50€ με πρωινό. Στο Αγκίστρι, θα βρείτε επιλογές από τα 50€ το δίκλινο και στη Σκάλα και στο Μεγαλοχώρι – όπως τα περιποιημένα δωμάτια Studio Mare κοντά στο λιμάνι του Μύλου. 

...Στις κοντινές Κυκλάδες 

Η Άνδρος απέχει μόλις δύο ώρες και 19€ από τη Ραφήνα και η Τζια μία ώρα και 12€ από το Λαύριο, αποτελώντας τις Κυκλάδες τις διπλανής πόρτας. Στην Άνδρο, θα ανακαλύψετε το πιο πράσινο Κυκλαδονήσι, με μονοπάτια που οδηγούν σε όμορφα φαράγγια, ενώ φυσικά θα σεργιανίσετε στην πανέμορφη Χώρα αλλά και σε χαριτωμένα χωριουδάκια όπως οι Μένητες, το Κόρθι και οι Στενιές με τα αρχοντικά τους. Στην Τζια, θα εξερευνήσετε εκτός από την όμορφη Χώρα της Ιουλίδας και το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι, μικρότερους οικισμούς και αρχαίες πόλεις, ενώ θα κολυμπήσετε στις παραλίες Συκαμιά ή Σπαθί και, για πιο οργανωμένες καταστάσεις, στο Γυαλισκάρι και τον Οτζιά. 
Η διαμονή: Στην Άνδρο, επιλέξτε για οικονομία το Μπατσί, που έχει πάντα επιλογές από 40-50€, όπως αυτά εδώ τα άνετα δίκλινα του Amorani Studios. Στην Τζια, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μιας και η διαθεσιμότητα είναι ήδη χαμηλή και οι τιμές ψηλότερες – στον Οτζιά θα βρείτε τις πιο συμφέρουσες επιλογές, με δίκλινα από 85€ όπως αυτό του Anemousa Studios

...Στην Εύβοια 

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας βρίσκεται δίπλα μας: Στην Εύβοια έχετε δεκάδες χιλιόμετρα ακρογιαλιών να εξερευνήσετε και να διαλέξετε. Στα βόρεια του νησιού, η Λίμνη και οι Ροβιές είναι ωραιότατες βάσεις για χαλάρωση, στην Κεντρική Εύβοια ξεχωρίζει η δημοφιλής Χιλιαδού, φιλική και προς τους γυμνιστές, ενώ στη Νότια Εύβοια, οι Πετριές και οι Άγιοι Απόστολοι είναι το μέρος που συνδυάζει ορεινή… χωριάτικη χαλάρωση με ένα θαλασσινό σκηνικό για μπάνιο και ουζάκια στο κύμα. 
Η διαμονή: Στις Ροβιές, στη βόρεια Εύβοια, θα βρείτε όμορφα δίκλινα που κυμαίνονται μεταξύ 30 και 50€ (δείτε τα χαριτωμένα δωμάτια με θέα θάλασσα του Georgiou Apartments). Στην κεντρική και νότια Εύβοια, θα βρείτε καλές τιμές στην Κύμη (τα δίκλινα στο Πέλαγο ξεκινούν από τα 40€), την Κάρυστο (45€ για ένα bungalow στον Αετό) ή στο Αλιβέρι (περί τα 70€ για τρίκλινο οικογενειακό διαμέρισμα στο Villa Christine). 

...Στο Ναύπλιο 

Δεν είναι μόνο η πανέμορφη παλιά του πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις ιστορικές γωνιές, τα μουσεία και τα ταβερνάκια της. Ούτε η θέα από το Παλαμήδι και η βαρκάδα στο Μπούρτζι. Το καλοκαίρι, η ζωή της Αργολίδας μεταφέρεται στις ακτές, από την Αρβανιτιά μέχρι τον Καραθώνα και το Δρέπανο. Από την άλλη μεριά, στο ψαροχώρι της Νέας Κίου, θα φάτε φρέσκο ψαράκι στο κύμα, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με μια σαββατιάτικη παράσταση στην Επίδαυρο και βουτιά στις παραλίες της Παλιάς Επιδαύρου. 
Η διαμονή: Επιλέξτε τα γύρω ψαροχώρια του Ναυπλίου για περισσότερη οικονομία – θα βρείτε δωμάτια περί τα 50-60€ στη Νέα Κίο (όπως του Ignatia) ή στο Βιβάρι (όπως του του Apanema Apartments). 

...Στο Πήλιο 

Λιγότερες από τρεις ωρίτσες οδήγησης από την Αθήνα μας φέρνουν μπροστά σε δεκάδες επιλογές: Θέλετε θάλασσα ή βουνό; Ορεινά χωριουδάκια ή παραθαλάσσια ψαροχώρια; Παγασητικό ή Αιγαίο; Ρομαντζάδα ή κοσμοπολίτικη διάθεση; Απ’ όλα έχει το Πήλιο, και μάλιστα σε καλές τιμές. Το ατού της εποχής αυτής είναι οι εντυπωσιακές αιγαιοπελαγίτικες παραλίες – «άχαστες» οι βουτιές στον Μυλοπόταμο, το Χορευτό, το Παπά Νερό και τον Λημνιώνα. 
Η διαμονή: Στα πιο ορεινά χωριουδάκια οι τιμές πλέον πέφτουν και μπορείτε να βρείτε δωμάτια κάτω από 35€. Σε κλασικούς προορισμούς όπως η Πορταριά και η Μακρινίτσα, θα βρείτε όμορφα δίκλινα γύρω στα 50€ (δείτε για παράδειγμα εδώ και εδώ), ενώ δεν λείπουν και οι ευκαιρίες στις παραλίες του Αιγαίου (όπως στο Όασις στο Χορευτό από 45€ ή στο Diakoumis στον Μυλοπόταμο από 50€ το δίκλινο).


in2life.gr

Περισσότερες εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)