5+1 απίστευτα οφέλη που έχει η κανέλα στα λουλούδια και τα φυτά σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Κανέλα. Είναι νόστιμο και θρεπτικό για εμάς. Αλλά, ξέρετε ότι είναι ωφέλιμο και για τα φυτά; Έχουμε γράψει αμέτρητες φορές για την προσθήκη περισσότερης κανέλας στη διατροφή μας. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ; Τώρα γράφουμε για λογαριασμό των φυτών σας, σας παρακαλώ να μοιραστείτε μαζί τους τα οφέλη της κανέλας. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι επωφελούνται από τη γενναιόδωρη χρήση της κανέλας που θα τους κρατήσει υγιείς.

6 χρήσεις της κανέλας για τα φυτά

5+1 Απίστευτα οφέλη που έχει η Κανέλα στα Λουλούδια και τα Φυτά σας!

1. Σπορόφυτα

Φανταστείτε τις μικρές θαλάσσιες χελώνες που είναι κρυμμένες στη μικρή αμμώδη παραλία, σπάζοντας τα μικρά τους κελύφη, ανεβαίνοντας στην επιφάνεια και τρέχοντας στον ωκεανό για καταφύγιο. Έχουμε δει όλα τα ντοκιμαντέρ. Οι μικρές χελώνες τρέχουν και οι θηρευτές απολαμβάνουν ένα σάντουιτς με χελώνες. Είναι ο κύκλος της ζωής. Αλλά τι θα σκεφτόσασταν αν σας έλεγα ότι το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί στα μικρά φυτά σας;
Μπορεί να μην υπάρχουν πτηνά ή καρχαρίες που να επιτίθενται στους σπόρους, αλλά υπάρχουν ασθένειες. Ο όρος κηπουρική καλύπτει μια σειρά από ασθένειες που επιτίθενται με μικρούς σπόρους και οδηγούν στην καταστροφή τους. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους μύκητες και συνθήκες του εδάφους.
Η κανέλα, είναι ένας αποδεδειγμένος μαχητής κατά του μύκητα. Αν βάλετε στο έδαφος σας κανέλα μπορεί να εμποδίσει την απομάκρυνση τους από τους σπόρους.

2. Άγρια Μανιτάρια

Στα μανιτάρια δεν αρέσει κανέλα. Αντί να περάσετε ένα ανοιξιάτικο απόγευμα βγάζοντας ενοχλητικά άγρια ??μανιτάρια από τον κήπο σας, ρίξτε τους σκόνη κανέλας και παρακολουθήσετε τα να εξαφανίζονται!

3. Κανέλα στη ρίζα του φυτού

Απλά εφαρμόστε κανέλα στο στέλεχος όταν φυτέψετε το φυτό σας!

4. Κανέλα κατά των μυρμηγκιών

Αγαπάμε την κανέλα. Τα μυρμήγκια δεν το κάνουν. Πασπαλίστε κανέλα γύρω από τον κήπο σας για να σκοτώσετε τα μυρμήγκια και να τα κρατήσετε μακριά. Πασπαλίστε κανέλα κοντά στις εισόδους και δείτε τα μυρμήγκια να φεύγουν!

5. Πληγές των φυτών

Στα τραύματα των φυτών σας βάλτε σκόνη κανέλας στην πληγή για την επούλωση και την πρόληψη της μόλυνσης.

6. Στα φυτά του σπιτιού σας

Μην ξεχνάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου. Η κανέλα βοηθά να απαλλαγούμε από τη μούχλα στα φυτά. Πασπαλίστε κανέλα στο χώμα και προσέξτε τα φυτά σας να ανθίσουν.
Η κανέλα είναι ένας φυσικός και προσιτός τρόπος για να κρατάτε εσάς και τα φυτά σας υγιή και ανθηρά! Πείτε αντίο στις χημικές ουσίες και καλωσορίστε την κανέλα!
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)