14 προορισμοί εντός Αττικής για υπέροχα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Μένετε στην Αθήνα, τρέχετε σαν το Βέγγο μέσα στη πόλη όλη την εβδομάδα και έρχεται το Σαββατοκύριακο. Αλληλούια! Δείτε 14 προορισμούς για να πάρετε το αμάξι σας και να πάτε βόλτα για φαγητό και καφέ εκτός της Αθήνας αλλά εντός Αττικής.

Ελευσίνα
(20 Χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Η Ελευσίνα είναι μια πόλη παρεξηγημένη λόγω των διυλιστηρίων που υπάρχουν στην περιοχή. Όμως, στην παραλία και πιο συγκεκριμένα στη πλατεία, και γύρω από αυτήν, μπορείτε να βρείτε ωραίες ψαροταβέρνες και να πιείτε το ουζάκι σας, ενώ δε λείπουν και οι καφετέριες για να περάσει κουβεντιάζοντας η ώρα σας. Οι λάτρεις των πλοίων θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντινή απόσταση και μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία.
Καλύβια
(45 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Τα Καλύβια Θορικού τα συναντάμε μετά το Λαγονήσι, ανεβαίνοντας προς τα πάνω από τον παραλιακό δρόμο. Η περιοχή προσελκύει κόσμο κυρίως τους θερινούς μήνες αν και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και οι μόνιμοι κάτοικοι. Το μεγάλο ατού της περιοχής είναι οι ταβέρνες της, που τα τελευταία χρόνια ανταγωνίζονται επάξια αυτές της Βάρης (Βλάχικα). Θα φάτε τα πιο νόστιμα παϊδάκια και σε λογικές τιμές.
Λαύριο
(62 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Γνωστό κυρίως για το λιμάνι του και τα μεταλλεία του, το Λαύριο είναι μια πόλη που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε. Εμάς μας κέρδισε η σύγχρονη πόλη που έχει κτισθεί γύρω από το λιμάνι και η οποία πραγματικά είναι ένα στολίδι. Οι πλατείες και τα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν γύρω από αυτές, είμαστε σίγουροι πως θα σας κερδίσουν. Φυσικά υπάρχουν και μέρη να πιείτε τον καφέ σας και να φάτε. Μη παραλείψετε να περάσετε και από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Κοντινές αποδράσεις: 14 προορισμοί στην Αττική
Λεγρενά
(57 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Τα Λεγρενά αποτελούν πόλη έλξης των κατοίκων της Αττικής κυρίως τους θερινούς μήνες. Η παραλία τους, η θάλασσά τους είναι πεντακάθαρη και σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει. Μη παραλείψετε να κάνετε ένα κόπο να μπείτε μέσα στα Λεγρενά και να πάτε για φαγητό στη ταβέρνα “Θεόδωρος και Ελένη”. Εκεί θα φάτε πολύ ωραία θαλασσινά και θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Εμείς φάγαμε μύδια και το χαρήκαμε!
Μαραθωνας
(40 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Ο Μαραθώνας είναι ιδιαίτερα γνωστός για την τεχνητή του λίμνη αλλά φυσικά και από τον Μαραθώνιο αγώνα δρόμου, που ξεκινά από την περιοχή. Η βόλτα στο φράγμα της λίμνης είναι απαραίτητη κατά την επίσκεψή σας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής που σας οδηγεί στο φράγμα θα μαγευτείτε από το καταπράσινο τοπίο και σίγουρα θα σταματήσετε να βγάλετε φωτογραφίες από ψηλά.
Κοντινές αποδράσεις: 14 προορισμοί στην Αττική
Μέγαρα
(40 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Γνωστά για τις κότες και τα αυγά τους, τα Μέγαρα είναι ένας ακόμα κοντινός προορισμός εντός Αττικής που δε θα σας απογοητεύσει. Πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέπτονται τα Μέγαρα αφού εκεί υπάρχει η πρώτη πίστα αγώνων που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αν θέλετε να φάτε το ψαράκι σας κατηφορείστε στην Πάχη των Μεγάρων όπου σας περιμένουν ωραίες ψαροταβέρνες. Επίσης στο κέντρο των Μεγάρων, στην πλατεία, θα βρείτε και μια πιάτσα από καφετέριες που θυμίζουν αυτές των μεγάλων πόλεων της Αθήνας. Αν είστε τυχεροί, θα δείτε και πτώσεις αλεξιπτωτιστών από το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Μεγάρων.
Νέα Μάκρη
(33 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Η Νέα Μάκρη δημιουργήθηκε ουσιαστικά από τους κατοίκους της Μικράς Ασίας που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα δικά τους σπίτια. Πλέον πολλοί έχουν εκεί τις εξοχικές τους κατοικίες και ιδιαίτερα το καλοκαίρι η περιοχή κατακλύζεται από κόσμο. Το λιμανάκι της περιοχής είναι διαμορφωμένο πολύ ωραίο και κατά μήκος του πολλές καφετέριες και εστιατόρια σας περιμένουν. Οι παραλίες στο Ζούμπερι είναι δίπλα κι έτσι οι βουτιές το καλοκαίρι πρέπει να μπουν στο πρόγραμμά σας. Μη ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο Μάτι και να πιείτε καφέ με θέα τη θάλασσα στο πολύ ωραίο μαγαζί “Φάρος”.
Παλαιά Φώκαια
(45 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Αφού έχετε περάσει το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα και πριν αρχίσουν οι στροφές στο δρόμο για το Σούνιο, συναντάτε την Παλαιά Φώκαια. Εκεί έχει στηθεί μια ωραία αγορά με καφετέριες και ταβέρνες (κυρίως ψαροταβέρνες) όπου μπορείτε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Σε απόσταση αναπνοής είναι η μεγάλη σε έκταση και πολύ ωραία ρηχή θάλασσα με αμμουδιά όπου βρίσκεται ένα club για τους λάτρεις του surf.
Πάρνηθα
(33 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Μεγαλώνοντας όλοι ακούγαμε στις ειδήσεις την Πάρνηθα ως τον πρώτο και κύριο οικοδεσπότη του χιονιού στην Αττική. Στη πορεία διαπιστώσαμε ότι είναι ένας υπέροχος τόπος πρασίνου μιας και διαθέτει το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής αλλά και πολλά άλλα δέντρα και φυτά. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα λατρέψουν την Πάρνηθα ενώ μπορούν να επισκεφτούν και τα δύο καταφύγια που διαθέτει (Μπάφι και Φλαμπούρι). Φυσικά οι φίλοι των τυχερών παιχνιδιών θα περάσουν μια βόλτα από το καζίνο της περιοχής, που είναι και το μόνο στην Αττική. Τέλος, η βόλτα με το τελεφερίκ θα σας χαρίσει μια ωραία εμπειρία.
Πεντέλη
(17 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Ο κοντινότερος προορισμός, που μπορεί να σας χαρίσει ορισμένες όμορφες στιγμές χαλάρωσης, είναι η Πεντέλη. Ανεβαίνοντας την λεωφόρο Πεντέλης και ανηφορίζοντας σιγά σιγά προς το βουνό νιώθεις ότι ξεφεύγεις από την βαβούρα της πόλης. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία μπορείς να βρεις ταβέρνες που προσφέρουν ωραίο κρέας και να πιεις καφέ δίπλα στο τζάκι στον “Παλιάτσο”. Μπορείτε, επίσης, να επισκεφτείτε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Πεντέλη, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων, και να λάβετε μέρος στις νυχτερινές ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται. Τέλος, δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν ότι η Πεντέλη κρύβει και έναν καταρράκτη, που θα τον βρείτε την περιοχή Ντράφι!
Κοντινές αποδράσεις: 14 προορισμοί στην Αττική
Πόρτο Ράφτη
(41 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Το Πόρτο Ράφτη είναι ένας ακόμα προορισμός που γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα τους θερινούς μήνες. Βρίσκεται σε έναν μεγάλο κόλπο, ανατολικά της Αττικής και είναι ιδιαίτερα όμορφο. Θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια για κάθε γούστο ενώ θα απολαύσετε το μπάνιο σας στο Αυλάκι. Η μόδα, όμως, επιτάσσει την επίσκεψή σας στην αμμουδερή μικρή παραλία της Ερωτοσπηλιάς, ένα χιλιόμετρο δίπλα από το Πόρτο Ράφτη, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.
Ραφήνα
(28 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Γνωστή, κυρίως, για το λιμάνι της, η Ραφήνα είναι εκεί και σας περιμένει και τις ημέρες που δεν έχετε να πάρετε το καράβι για να πάτε σε κάποιο νησί. Γύρω από την κεντρική πλατεία υπάρχουν αρκετές καφετέριες να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας, ενώ κατά μήκος πάνω από το λιμάνι υπάρχουν αρκετές ταβέρνες να γευτείτε ωραίο και φρέσκο ψαράκι. Απαραίτητη μια στάση για κρέπα στον Μάριο, στο μαγαζί “Diangelo”. Εμείς προτιμάμε τη κρέπα με σοκολάτα! Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να απολαύσετε τη θέα προς το λιμάνι.
Κοντινές αποδράσεις: 14 προορισμοί στην Αττική
Σαλαμίνα
(20 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
Φτάνετε με το αμάξι σας μέχρι το Πέραμα και από εκεί με το καράβι μέσα σε 5 λεπτά είσαστε σε ένα νησί, μέσα στην Αττική! Η Σαλαμίνα έχει ζωή όλο το χρόνο και μπορείτε να βρείτε εκεί ότι ζητάτε από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι εμπορικά μαγαζιά. Για καφέ μπορείτε να προτιμήσετε τη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ για καλό ψάρι μπορείτε να κάτσετε στην περιοχή της Κούλουρης δίπλα από τη ψαραγορά. Πάντως, στην ακτή Καραϊσκάκη μπορείτε να βρείτε τη ψαροταβέρνα “ο Κάκιας” που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Το καλοκαίρι επισκεφτείτε τις παραλίες Κολόνες, Αίας club, Ηλιακτή και Πέρανι και απολαύστε το μπάνιο σας. Μπορείτε, τέλος, να επισκεφτείτε την κατοικία του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού.
Σούνιο
(72 χιλιόμετρα από την Αθήνα)
(Σχεδόν) Όλοι μεγαλώσαμε έχοντας πάει για καφέ με τους γονείς μας στο Σούνιο αλλά πάντα έρχεται η στιγμή που θα το κάνουμε και με φίλους μας. Τελικός προορισμός όλων ο ναός του Ποσειδώνα, χτισμένος από τον 5ο αιώνα π.Χ.. Η βόλτα μέσα σε αυτό το ιστορικό μνημείο με θέα το Αιγαίο είναι, πραγματικά, μοναδική. Μπορείτε να κάτσετε για καφέ κάτω από τον ναό ή να πάτε για ψαράκι στην γύρω περιοχή. Φυσικά το καλοκαίρι θα κάνετε και το μπάνιο σας και θα γυρίσετε σπίτι γεμάτοι ωραίες αναμνήσεις.
Κοντινές αποδράσεις: 14 προορισμοί στην Αττική
Περισσότερες εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)