Εκδρομές για του Αγίου Πνεύματος

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο της χρονιάς έρχεται πάντα υπό την αιγίδα του Αγίου Πνεύματος, το οποίο παραδοσιακά μας προτρέπει να επιχειρήσουμε την πρώτη βουτιά της σεζόν. Κι εμείς ψάχνουμε πού θα την τολμήσουμε, και βρίσκουμε τέσσερις υπέροχους προορισμούς που βρέχονται από κρυστάλλινες θάλασσες, και ακόμη περισσότερες οικονομικές επιλογές διαμονής σε αυτούς. Αρκεί να κάνουμε κράτηση τώρα που είναι ακόμη νωρίς, όσο προλαβαίνουμε τις καλές τιμές. 

Άνδρος 


Αποτέλεσμα εικόνας για Άνδρος


Τιρκουάζ νερά, φαράγγια, δάση, ασβεστωμένα σπιτάκια και επιβλητικά αρχοντικά: Αυτό είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στην αριστοκρατική Άνδρο, που ενδείκνυται για μίνι αποδράσεις από την Αττική, καθώς απέχει μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα. 
Τι να κάνετε: Θα βολτάρετε στην ενδοχώρα, εξερευνώντας τα χωριά Μένητες, με τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια, Αποίκια, με τις πηγές και τους υδροβιότοπους και τους καταρράκτες και Στενιές, με τα επιβλητικά καπετανόσπιτα. Στο πιο «τουριστικό» Μπατσί, θα εντοπίσετε τις πιο γραφικές γωνιές του στα πνιγμένα από μπουκαμβίλιες σοκάκια και στα μπαλκόνια των ψαράδικων στην παραλία. Στην όμορφη Χώρα του νησιού, θα αράξετε στα στιλάτα café και θα επισκεφθείτε τα Μουσεία της, όπως το Αρχαιολογικό, το Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό και το Παραδοσιακών τεχνών. Οι πρώτες βουτιές: Θα τις τολμήσετε στον Ζόρκο, την πιο τιρκουάζ παραλία και μία από τις αγαπημένες των ντόπιων, στην ελαφρώς δύσβατη αλλά διαυγή Άχλα με το ψιλό βοτσαλάκι ή στις πιο «mainstream» Χρυσή Ακτή και Νημποριό, κοντά στη Χώρα. 

Δυτική Πελοπόννησος 


Αποτέλεσμα εικόνας για Δυτική Πελοπόννησος


Μαγευτικές παραλίες που φέρνουν πολλή από την γοητεία του Ιονίου… κάτω από το αυλάκι, αλλά και ορεινή φύση που θυμίζει βουνίσια απόδραση. Η Δυτική Πελοπόννησος κρύβει πολλές εκπλήξεις, που αξίζει να ανακαλύψετε στην ίσως πιο κατάλληλη εποχή για τις ομορφιές της. 
Τι να κάνετε: Επιλέξτε ως βάση σας την Κυπαρισσία, την βολικότερη τοποθεσία για να εξερευνήσετε όχι μόνο την παλιά πόλη με το κάστρο της ή το γραφικό λιμανάκι της, αλλά και τις τριγύρω φυσικές ομορφιές: Από εδώ ξεκινά η διαδρομή για τους μαγευτικούς καταρράκτες της Νέδας, περνώντας από μικρά όμορφα χωριουδάκια όπως η Κεφαλόβρυση, ενώ οι αρχαιολάτρεις δεν θα χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Περιστεριά και τους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους στην διαδρομή από την Κυπαρισσία προς την Πύλο. Για εξορμήσεις προς τα βόρεια παράλια και την Ζαχάρω διαβάστε περισσότερα εδώ, για την Νέδα εδώ και για την Πύλο εδώ.  
Οι πρώτες βουτιές: Δύσκολα θα αντισταθείτε να βγείτε στον δρόμο προς την Πύλο για να βουτήξετε στην αρκετά ζεστή Βοϊδοκοιλιά με τα τιρκουάζ νερά και τους λευκούς αμμόλοφους, αλλά για τα πρώτα «πλατσουρίσματα» της χρονιάς ενδείκνυνται και η Ελαία, δέκα χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, που διαθέτει χρυσαφένια άμμο και ένα πευκόδασος στα πόδια της, ή το Πετροχώρι, κοντά στη Βοϊδοκοιλιά, με εξίσου εντυπωσιακούς αμμόλοφους και λουλούδια… στην αμμουδιά της. 

Καβάλα 


Αποτέλεσμα εικόνας για Καβάλα


Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε παραπονεμένους τους βορειοελλαδίτες, γι’ αυτό και ετοιμάζουμε βαλίτσες για την κοσμοπολίτικη Καβάλα, που συνδυάζει τον αέρα μιας σύγχρονης πόλης με την θαλασσινή αύρα των όμορφων παραλιών της. 
Τι να κάνετε: Θα εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, ανηφορίζοντας μέσα από σοκάκια με αρχοντόσπιτα από τις Καμάρες προς το Κάστρο, θα επισκεφθείτε το γοητευτικό κτίριο Ιμαρέτ για έναν στιλάτο καφέ, θα κατευθυνθείτε στα Σφαγεία, όπου τα ουζερί προσφέρονται για ουζάκι στη λιακάδα και θα κάνετε παραθαλάσσιες βόλτες από τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι τις αμμουδιές λίγο έξω από το κέντρο. Οι πρώτες βουτιές: Θα τις επιχειρήσετε στους μαγευτικούς Αμμόλοφους, τους οποίους τα βράχια χωρίζουν στα τρία, στην όμορφη Τόσκα με το φόντο από τις βραχώδεις πλαγιές και τα πεύκα ή στην Νέα Ηρακλείτσα με το γραφικό της λιμανάκι. 

Κύθνος 


Αποτέλεσμα εικόνας για Κύθνος


Λιγότερο από δύο ώρες μακριά μας, η Κύθνος δεν διαθέτει μόνο μία από τις πιο εντυπωσιακές κυκλαδίτικες παραλίες, την Κολώνα, αλλά και μια πανέμορφη Χώρα, γραφικά χωριουδάκια και την πολυπόθητη ησυχία που της χαρίζει το πλεονέκτημα του low profile χαρακτήρα της. 
Τι να κάνετε: Θα βολτάρετε στα λιθόχτιστα καλντερίμια της πανέμορφης Χώρας και στην ιδιαίτερη Δρυοπίδα, θα διανύσετε καταπράσινες διαδρομές μέσα στο πευκόδασος της Παναγιάς Κανάλας και θα εξερευνήσετε τα δύο κάστρα του νησιού, το Βρυόκαστρο και το Κεφαλόκαστρο. 
Οι πρώτες βουτιές: Οι «SOS» γαλάζιες γωνιές της Κύθνου για να πάρετε το… βάπτισμα του καλοκαιριού είναι η Γαϊδουρόμαντρα, η παραλία του Σκύλου, το Σιμούσι και ο Άγιος Νικόλαος. 

Περισσότερα θέματα για εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)