Καφετέριες με θέα την Ακρόπολη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η ταράτσα ενός χόστελ στου Ψυρρή. Το στιλάτο roof bar ενός κτιρίου που σχεδίασε ο Τσίλερ στο Σύνταγμα. Η βεράντα ενός ξενοδοχείου στην Πλάκα ή στο Μοναστηράκι και τα τραπεζάκια που απλώνουν τα café στους πεζοδρόμους του Θησείου. Το σκηνικό μπορεί να αλλάζει στα παρακάτω café του κέντρου, αλλά κάτι παραμένει σταθερό σε όλα: Η Ακρόπολη, το χάζι στην οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθηναϊκής ιεροτελεστίας του καφέ.

Zillers 
Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277
Και Ακρόπολη, και Μητρόπολη, και ένα γοητευτικό νεοκλασικό που σχεδίασε ο αγαπημένος αρχιτέκτονας της Αθήνας ο οποίος δάνεισε και το όνομά του στο café. Τρία σε ένα, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου της οδού Μητροπόλεως, από όπου απολαμβάνουμε σούπερ θέα από νωρίς για καφέ. 

A For Athens 
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3244244

Το έχουν μάθει πλέον… και οι πέτρες και το αγαπούν με πάθος οι τουρίστες της πόλης, αλλά εξακολουθεί να έχει την καλύτερη ίσως θέα προς την Ακρόπολη – αυτή που συνδυάζεται με το χάζι στην περαντζάδα της πλατείας Μοναστηρακίου. Η τελευταία μάλιστα αποκαλύπτει την πραγματική ομορφιά της από εδώ, στα ψηλά της βεράντας του ξενοδοχείου, που λειτουργεί όλη τη μέρα σαν café και cocktail bar.

Couleur Locale 
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917

Χάνεσαι στο γιουσουρούμ, προσπερνάς τα παλαιοπωλεία της Νορμανού, χώνεσαι σε μια ρετρό στοά και βρίσκεις το ασανσέρ. Αυτό θα σε οδηγήσει σε μια ταράτσα άκρως μοντέρνα και ανοιξιάτικη, με άνετα τραπεζάκια και πάγκους για μεγάλες παρέες. Όλα ανεξαιρέτως κοιτάζουν κατάματα τον Παρθενώνα, όσο οι άνθρωποι του μαγαζιού τα γεμίζουν με δροσερά φρέντο, σπιτικές λεμονάδες και ζουμερά burgers αν σου έρθει… λιγούρα.

Thissio View 
Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο, τηλ: 21 0347 6754

Ένας πολυχώρος για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ, το Thissio View αποτελεί μία από τις πιο φίνες επιλογές στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου. Από το Roof Garden του η θέα στον Ιερό Βράχο είναι συγκλονιστική. Μοναδικό μείον, οι «τσιμπημένες» τιμές – στα 4,50€ ο φρέντο. 

Thea Terrace Bar 
Απόλλωνος 21, Πλάκα, τηλ: 2103234350

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, στις παρυφές της Πλάκας, το café του Central Athens Hotel έχει μία από τις πιο μποέμ ταράτσες για καφέ. Υπέροχη η θέα στην Ακρόπολη που μοιάζει σα να μπορείς να την αγγίξεις, σούπερ τα smoothies και milkshakes, ενώ ετοιμάζει και ωραιότατα κροστίνι, κλαμπ σάντουιτς και πίτσες. Λειτουργεί από τις 11 το πρωί.

Café Μουσείου Ακρόπολης 
Δ. Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9000915
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο χώρος που συνδέεται πιο άμεσα με την Ακρόπολη από οποιονδήποτε άλλο. Το Μουσείο Ακρόπολης διαθέτει ένα café στο ισόγειο, με θέα τις ανασκαφές, αλλά και το γνωστό και μη εξαιρετέο καφεστιατόριο του δευτέρου ορόφου με την υπέροχη βεράντα-ταράτσα που βλέπει κατευθείαν Ιερό Βράχο. Εδώ παίρνουμε ελληνικό πρωινό, απολαμβάνουμε καφεδάκι, αλλά και νόστιμες ελληνικές συνταγές. Ο φρέντο εσπρέσο στοιχίζει 3,50€. Ο χώρος λειτουργεί από τις 8 το πρωί και για την είσοδο στο εστιατόριο απαιτείται έκδοση μηδενικού εισιτηρίου. 

Athenstyle Roof Top Bar 
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ: 210 322 50 10

Μεταξύ Ψυρρή και Μοναστηρακίου, ανάμεσα σε ταξιδιώτες και χαλαρές φάτσες που μαθαίνουν την Αθήνα, το roof bar του πιο hip αθηναϊκού hostel μας καλεί να αράξουμε στους πάγκους του, να χαλαρώσουμε με έναν καφέ ή μια μπύρα και να ατενίσουμε τον Παρθενώνα. 

Αθηναίων Πολιτεία 
Αποστόλου Παύλου 33 και Ακάμαντος 1, Θησείο, τηλ: 2103413795

Από τις ελάχιστες περιπτώσεις café που απολαμβάνουν θέα προς την Ακρόπολη… χωρίς να πρόκειται για roof bar, το Αθηναίων Πολιτεία απλώνει τραπεζάκια στη… χαλικόστρωτη πλευρά του πλατώματος του Θησείου, εκεί όπου ο καφές εξελίσσεται σε ούζα με ελληνικούς μεζέδες και στη συνέχεια βραδινά κοκτέιλ, πάντα με φόντο τον Παρθενώνα.


in2life.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)