Μαθήματα ζωγραφικής: 10 εύκολες ζωγραφιές που μπορεί να κάνει το παιδί σας βήμα-βήμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




1. Ένας πραγματικά άγριος πειρατής

Ξεκινώντας από ένα τετράγωνο και ένα ημικύκλιο και προσθέτοντας βήμα-βήμα λεπτομέρειες, το μικρό σας θα σκιτσάρει πανεύκολα έναν τρομακτικό πειρατή.
10 απλοί τρόποι να φτιάξει ο γιος σας τις αγαπημένες του ζωγραφιές!

2. 'Ενα κάστρο για τους ιππότες του

Ένα ορθογώνιο πλαισιωμένο από δύο πιο... ψηλόλιγνα είναι η αρχή για ένα κάστρο που κάθε ιππότης θα ζήλευε. Προσθέστε τριγωνάκια για την οροφή των πυργίσκων, τούβλα, σημαιάκια, μια βαριά ξύλινη πόρτα και ξεκινήστε να σώζετε τη φυλακισμένη πριγκίπισσα.

3. Ένα U.F.O κι ένας χαριτωμένος εξωγήινος

Με απλές γραμμές και βασικά σχήματα, μπορείτε να σχεδιάσετε παρέα με τον γιο σας έναν ιπτάμενο δίσκο (με τον εξωγήινο οδηγό του) εν κινήσει. Δείτε πώς θα το κάνετε:

4. Ένας πύραυλος έτοιμος για εκτόξευση

Σε ποιο αγόρι δεν αρέσουν οι πύραυλοι και το διάστημα; Στη φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε τις βήμα-βήμα οδηγίες για να σκιτσάρετε έναν πύραυλο που εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας τρίγωνα, ορθογώνια, κύκλους και αστεράκια.

5. Ένα (καλό) δρακάκι

Αρχίζοντας από τα μάτια και το πρόσωπο και προχωρώντας αργά στο σώμα και τις λεπτομέρειες, δείτε πώς θα ζωγραφίσετε παρέα με το παιδί ένα καλόκαρδο δρακάκι που είναι μάλλον στο team διάσωσης της πριγκίπισσας.

 

6. Το αγαπημένο του αυτοκινητάκι

Ιδανικό σκιτσάκι για αγόρια «κολλημένα» με αυτοκίνητα, γκαράζ, αγώνες και ταχύτητα. Έχουμε ένα αυτοκινητάκι για κάθε γούστο:

7. Μ' αεροπλάνα και βαπόρια

Δείτε αναλυτικά στη φωτογραφία που ακολουθεί, πόσο απλό είναι να σχεδιάσετε ένα αεροπλάνο κι ένα ελικόπτερο που θα... απογειώσουν τις ζωγραφιές του παιδιού. 

8. Ένα ρομποτάκι

Αυτό το ρομποτάκι χρειάζεται ελάχιστη επιδεξιότητα για να φτιαχτεί και υπόσχεται ότι θα καταλάβει μια θέση στα μπλοκ ζωγραφικής του γιου σας για πολύ, πολύ καιρό. 

9. Κι άλλο ένα ρομποτάκι

Αντίστοιχα, μπορείτε να δείξτε στα παιδιά πώς να φτιάξουν αυτό το ρομπότ, αφαιρώντας τις λεπτομέρειες των τελικών σταδίων του σχεδίου, αν τα δυσκολεύουν. 

10. Ένας πραγματικά άγριος δεινόσαυρος

Στο παιχνίδια φαντασίας του παιδιού είναι λογικό να υπάρχουν και κακοί, γι' αυτό, αν ψάχνει έναν κακό πρωταγωνιστή για το προϊστορικό του παραμύθι, βρήκαμε τον καλύτερο:

 


Περισσότερα μαθήματα ζωγραφικής εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)