Οι 7 καλύτερες ιστοσελίδες για να μάθεις ξένες γλώσσες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ιστοσελίδες που σας διασυνδέουν με δασκάλους στο Skype. Online εργαλεία με high tech ασκήσεις ακόμα και στο smartphone σας. Δεκάδες γλώσσες του κόσμου… χωρίς να βγείτε ποτέ από το σπίτι σας, και σε κάποιες περιπτώσεις, εντελώς δωρεάν. Δείτε επτά ιστοσελίδες, που θα σας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους να μάθετε μία ξένη γλώσσα – ή και περισσότερες. 

OpenCulture  
Είναι μια καλή «πηγή» για να ξεκινήσετε: Εδώ δεν θα κάνετε μαθήματα, αλλά θα βρείτε μια λίστα με όλες τις online διευθύνσεις δωρεάν μαθημάτων ανά γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Duolingo 

Εδώ η μάθηση γίνεται διασκέδαση, αφού τα μαθήματα μεταμορφώνονται σε online παιχνίδια, στα οποία καλείστε να μαζέψετε πόντους με σωστές απαντήσεις, να αγωνιστείτε κόντρα στον χρόνο και να ανέβετε επίπεδα. 

Rosetta Stone 
Εικοσιτέσσερις διαφορετικές γλώσσες μπορείτε να μάθετε μέσω των μαθημάτων της Rosetta Stone, που μπορεί να μην είναι δωρεάν (το κόστος μεταβάλλεται ανάλογα το πακέτο που θα διαλέξετε) αλλά είναι πολύ επαγγελματικό και οργανωμένο – ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε την μέθοδο, πατώντας την επιλογή Start Demo.

Busuu 
Εδώ θα βρείτε μαθήματα σε 12 διαφορετικές γλώσσες, και στις κατάλληλες «μίνι δόσεις» ιδανικές ακόμη και για όσους εργάζονται. Ένα δίκτυο εξήντα εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως εγγυάται ότι θα έχετε διορθώσεις και συμβουλές από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη γλώσσα που μαθαίνετε, ως μητρική. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, 22,5 ώρες με τη μέθοδο του Busuu αντιστοιχούν σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο διδασκαλίας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο δωρεάν.

Babbel 
Δεκατέσσερις γλώσσες μπορείτε να μάθετε στην Babbel, η οποία σας παρέχει όσα χρειάζεστε για να μιλήσετε, να γράψετε και να κατανοήσετε την γλώσσα, και εσείς σχεδιάζετε την διαδικασία εκμάθησης και την προσαρμόζετε στους δικούς σας ρυθμούς. Διασυνδέεται δε με εφαρμογές για iOS και Android ώστε να μαθαίνετε ακόμα και… on the go. Το κόστος κυμαίνεται στα 5-10€ το μήνα, αναλόγως πακέτου, ενώ ισχύει 20ημερο διάστημα στο οποίο μπορείτε να λάβετε τα χρήματά σας πίσω.

Lang-8 
Εδώ δεν θα βρείτε μαθήματα, αλλά… θα διορθωθείτε. Δημιουργείτε λογαριασμό δωρεάν, «καταθέτετε» κείμενα ή ό,τι έχετε μάθει σε κάποια γλώσσα, και λαμβάνετε επίσης δωρεάν διορθώσεις από ανθρώπους που τη μιλούν ως μητρική. Το ίδιο αντίστοιχα κάνετε κι εσείς ως ανταπόδοση, σε όσους μαθαίνουν ελληνικά.

Italki 

Στο δίκτυο του italki θα βρείτε πάνω από 1.000 δασκάλους και 2.000 “tutors” για κάθε πιθανή γλώσσα. Με τους πρώτους, μπορείτε να κλείσετε «ιδιωτικά» online μαθήματα, και με τους δεύτερους να αλληλεπιδράσετε για διορθώσεις. Δείτε πώς δουλεύει στο παραπάνω video. Το κόστος καθορίζεται ανά μάθημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)