Είναι ευγενικά τα παιδιά στις μέρες μας; Δείτε τι δείχνουν τα στοιχεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Είναι ευγενικά τα παιδιά στις μέρες μας; Δείτε τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι καλοί τρόποι, η ευγένεια και γενικότερα η καλή συμπεριφορά ενός παιδιού είναι το ζητούμενο για τους γονείς.
Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά και κοινωνικά χωρίς να σκέφτονται το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί όταν το παιδί τους δεν είναι τίποτα από τα δύο.
Όπως προέκυψε από δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου NBC , το 62% των ερωτηθέντων σε σύνολο 2.600 συμμετεχόντων, πιστεύει ότι τα παιδιά είναι λιγότερο ευγενικά σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα οι γυναίκες αισθάνονται την έλλειψη καλοσύνης και ευγένειας από τα παιδιά σε ποσοστό 66 %, έναντι 58% των ανδρών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων ( 77 % ) θεωρεί υπεύθυνους για την  έλλειψη ευγένειας μεταξύ των παιδιών τους γονείς  και λιγότερο τον κοινωνικό περίγυρο, το σχολείο ή τους φίλους.
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι όταν διδάσκουν στα παιδιά τους τις αξίες, η ευγένεια δεν είναι στις πρώτες θέσεις. Μάλιστα εμφανίζονται διχασμένοι του κατά πόσο η ευγένεια είναι έμφυτη ή διδάσκεται σε ένα παιδί. Λίγο περισσότερο από τους μισούς ( 52 % ) από τους συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι η ευγένεια είναι στο DNA μας,  ενώ το 47 % υποστηρίζει ότι μπορεί να διδαχθεί στα παιδιά.
Ειδικότερα, οι άνδρες, -51 % μπαμπάδες και 54 % χωρίς παιδιά- , πιστεύουν ότι η ευγένεια είναι έμφυτη . Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο διχασμένες. Περισσότερες από τις μισές απάντησαν ότι η ευγένεια διδάσκεται, το 48 % πιστεύει ότι είναι έμφυτη  και το 58% των γυναικών χωρίς παιδιά ισχυρίζεται ότι η ευγένεια κληρονομείται.

Περισσότερες έρευνες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)