Λιοντάρια 12.000 ετών βρέθηκαν τέλεια διατηρημένα κάτω από τον πάγο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Η Σιβηρία είναι η πατρίδα πολλών εκπληκτικών πραγμάτων. Πρόσφατα, στο διάσημο βράχο Shamanka ή τα σιβηριανά χάσκι για τα οποία φημίζεται η περιοχή, προστέθηκαν και δύο ακόμη μοναδικές ανακαλύψεις!
Πρόκειται για δύο απολιθώματα νεογνών λιονταριών, τα οποία βρέθηκαν τέλεια διατηρημένα στον πάγο!
Το υπέδαφος και το εσωτερικό των πάγων στην Σιβηρία, έχει πολλές φορές «αποκαλύψει» πολλών ειδών παράξενα πράγματα στο παρελθόν. Για να φανταστείτε, έχουν βρεθεί ακόμη και μαμούθ! Τώρα, οι επιστήμονες, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη δύο προϊστορικών “μεγάλων γάτων” που χρονολογούνται κατά την Προϊστορική Περίοδο.
Κοινώς, περισσότερο από 12.000 χρόνια πριν!
Τα αρχαία αρπακτικά, Uyan και Dina, βρέθηκαν κάτω από τον Σιβηρικό πάγο ολόκληρα, με το τρίχωμά τους, μαλακό και χωρίς να υπάρχουν αλλοιώσεις. Η ανακάλυψη έγινε από μια απότομη πτώση του επιπέδου του πάγου στον ποταμό Uyandina. Έτσι βγήκαν στην επιφάνεια.
Το ζευγάρι των νεογνών υπολογίζεται πως έχει ηλικία μόλις δυο εβδομάδων και πρέπει να παγιδευτηκε στο εν λόγω σημείο με τους πάγους να φράσσουν την οποιαδήποτε έξοδο. Με τον τρόπο που παγιδεύτηκαν, χωρίς να μείνει καθόλου αέρας και τον πάγο να τα καλύπτει, δεν έγινε αποσύνθεση όλο αυτό το διάστημα.
Έτσι διατηρήθηκαν σε τέλεια κατάσταση.
Προφανώς πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη. Από αυτή, οι ερευνητές θα μπορέσουν να αντλήσουν πολλά στοιχεία για το εν λόγω είδος. Υπολογίζουν συγκεκριμένα ότι πέρασε από τα βρετανικά εδάφη και κατέληξε να χαθεί στην Ανατολική Ρωσία.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία. Τώρα, ο Yuan και ο Dina, θα υποβληθούν σε μαγνητική εξέταση και θα μελετηθούν από το Πανεπιστήμιο του Groningen.
Εκεί, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν γιατί το είδος τους εξαφανίστηκε.
Σε μια πρώτη δήλωση του, ο Dr. Albert Protipopov, δήλωσε πως «Η ανακάλυψη, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, εντυπωσιακή». Κι είναι στα σίγουρα, δε συμφωνείτε;
Περισσότερες ανακαλύψεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)