Ποιο είναι το κατάλληλο μουσικό όργανο για το παιδί σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ποιο είναι το κατάλληλο μουσικό όργανο για το παιδί σας
Τα παιδιά είναι περίεργα και ευφάνταστα από τη φύση τους και μπορούν πολύ γρήγορα να κατανοήσουν τη μουσική και να την αγαπήσουν. Σύμφωνα με μελέτες, η μουσική μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να γίνει πιο ώριμο, πιο σίγουρο για τον εαυτό του και να αναπτύξει τα χαρίσματά του.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους γονείς είναι η επιλογή μουσική οργάνου. Αν δηλαδή το παιδί δεν εκφράσει την επιθυμία να μάθει ένα συγκεκριμένο όργανο οι γονείς θα πρέπει να το βοηθήσουν για να το επιλέξει.
Θα πρέπει λοιπόν να επισκεφτείτε αρχικά ένα ωδείο όπου θα έχει τη δυνατότητα το παιδί να δοκιμάσει διάφορα όργανα. Είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας ότι ενδέχεται το παιδί να χάσει το ενδιαφέρον του πολύ νωρίς ή να επιλέξει ένα όργανο που στη συνέχεια δεν θα του αρέσει.
Αφού πάρετε μια απόφαση αγοράστε, δανειστείτε ή νοικιάστε ένα όργανο. Μόλις αρχίσει το παιδί σας τα μαθήματα ή να εξασκείται μέσα σε ένα συγκρότημα, ο καλύτερος τρόπος για να υπερέχει στο όργανο αυτό είναι η εξάσκηση για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε ημέρα. Μην είστε αυστηροί μαζί του,αλλά βεβαιωθείτε ότι κατανοεί πόσο σημαντική είναι η εξάσκηση. Ενθαρρύνετέ το, παρακινείτε το και βεβαίως να το συγχαίρετε για την προσπάθειά του κάθε φορά.
Εάν πάλι το παιδί σας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να παίζει ένα μουσικό όργανο, μπορεί πάντα να δοκιμάσει να τραγουδάει ή να κάνει φωνητικά. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε να μεγαλώσει, ώστε η φωνή του να έχει αναπτυχθεί, και στη συνέχεια, περίπου στην ηλικία των 8-9 ετών, να μπορεί να μπει σε χορωδία.

Περισσότερα θέματα για παιδιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)