Γονείς, προσοχή! Δείτε πώς οι ίδιοι προσφέρετε άθελά σας υλικό στις περισσότερες πορνογραφικές σελίδες!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Το Facebook, το Kik και το Instagram είναι κάποια από τα δίκτυα που εφοδιάζουν τους παιδόφιλους με υλικό. Πρόκειται για αθώες εικόνες παιδιών από όλο τον κόσμο που παίζουν, κάνουν μπάνιο ή γυμνάζονται, ωστόσο οι τίτλοι και τα σχόλια των χρηστών των συγκεκριμένων sites είναι προκλητικοί και χυδαίοι. Σύμφωνα με τον Dagg, μάλιστα, πολλοί χρήστες επικοινωνούν και εκτός του site για ν' ανταλλάσσουν υλικό.
Η «απήχηση» που έχουν αυτές οι φωτογραφίες είναι τεράστια. Ενδεικτικά, μία έρευνα του 2013 βρήκε ότι οικογενειακές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σ' ένα συγκεκριμένο site, μέσα σε δέκα μόνο μέρες είχαν 1,7 εκατομμύρια προβολές, με πολλά από τα σχόλια να είναι καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου.
Η ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, Susan McLean, υποστηρίζει ότι οι γονείς δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που κρύβει το ίντερνετ. Αυτόματα με το που ανεβάζουν μία φωτογραφία στο διαδίκτυο, χάνουν τον έλεγχο και έτσι αυτή μπορεί να καταλήξει στα λάθος άτομα. Συμπληρώνει, ακόμα, ότι από όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα, το Facebook είναι το πιο ασφαλές γιατί μπορεί κανείς να ελέγξει το κοινό που βλέπει τις φωτογραφίες του.
Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θ' ανεβάσετε φωτογραφία με το παιδί σας, σκεφτείτε το διπλά!
Περισσότερα θέματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)