Ονόματα γνωστών εφοπλιστών και επιχειρηματιών στο σημειωματάριο Πετρακάκου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ÅÑÅÕÍÅÓ ÔÇÓ ÁÍÔÉÔÑÏÌÏÊÑÁÔÉÊÇÓ ÕÐÇÑÅÓÉÁÓ ÓÅ ÓÐÉÔÉ-ÁÐÏÈÇÊÇ ÓÔÏ ÌÁÑÁÈÙÍÁ (ICONPRESS/×ÑÇÓÔÏÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ) ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ

Στόχους απαγωγών περιείχε το σημειωματάριο που βρήκε η αντιτρομοκρατική, κατά τις εξονυχιστικές έρευνες που διεξάγει στην αποθήκη-κρησφύγετο στο Μαραθώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις περιέχει προσωπικά στοιχεία περίπου 25 γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών που θα αποτελούσαν μελλοντικοί στόχοι απαγωγών καθώς και αναλυτικά σχέδια εκτέλεσης αυτών.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο σημειωματάριο υπάρχουν οι διευθύνσεις κατοικιών επιχειρηματιών, καταγεγραμμένες οι διαδρομές που ακολουθούν, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούν, γεγονός που δείχνει ότι είχαν μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις τους και προφανώς τους είχαν παρακολουθήσει. Στο σημειωματάριο είχαν σχεδιασμένους και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να δράσουν για να σπάσουν την ασφάλεια και να απαγάγουν τους επιχειρηματίες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι την αποθήκη-κρησφύγετο στον Μαραθώνα την είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο Σπύρος Δραβίλας, ένας εκ των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάιο. Εκτιμούν ότι αποτελούσε ορμητήριο για την ομάδα του συλληφθέντα Γιώργου Πετρακάκου, στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη.

Στην έρευνα που πραγματοποιεί η αντιτρομοκρατική έχουν ήδη βρεθεί τρεις σάκοι με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά και συγκεκριμένα δύο πιστόλια, δύο καλάσνικοφ, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, ένα MP5, χειροβομβίδα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, για τα οποία η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι είναι καθαρά.

Από τη βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή άλλες ένοπλες ενέργειες. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα επτά αυτοκίνητα και οι δύο μοτοσικλέτες που η ομάδα των ληστών του Διστόμου είχε κρύψει στο εσωτερικό της αποθήκης.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)