Φτιάξτε μόνοι σας ένα παραμυθένιο κουκλοθέατρο για τα παιδιά σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η ιδέα του κουκλοθέατρου νομίζω ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! Τι πιο ωραίο από μία παράσταση που μπορείτε να δώσετε για τα παιδιά σας αλλά και τους πιο μεγάλους;

Δείτε παρακάτω βήμα βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα κουκλοθέατρο με πολύ φθηνά υλικά και μέσα σε 2 ωρίτσες!




Υλικά:

-3 μεγάλα μακετόχαρτα 5 χιλιοστών (τα βρίσκετε στα χαρτοπωλεία και σε μαγαζιά τύπου ΠΛΑΙΣΙΟ)
-ξύλινη βέργα ή κάτι ανάλογο, όπως μικρό μεταλλικό κουρτινόξυλο κουζίνας (σε μαγαζί με υλικά κιγκαλερίας ή είδη οικιακού εξοπλισμού)
-ύφασμα για την κουρτίνα
-χάρακα ή μέτρο
-λευκό σύρμα πίπας (στα χαρτοπωλεία)
-κατσαβίδι
-κοπίδι
-ψαλίδι
-τσόχες, ή χαρτόνια, ή κόλες γλασέ
-μαρκαδόρους
-πιστόλι σιλικόνης και ρευστή κόλα

Καταρχήν σχεδιάζετε ένα ορθογώνιο σε ένα από τα μακετόχαρτα και με το κοπίδι δημιουργείτε το παράθυρο του κουκλοθέατρου.


Με το κατσαβίδι κάντε τρύπες σε μικρή απόσταση δεξιά και αριστερά στο πάνω μέρος του παραθύρου και με σύρματα πίπας στερεώστε τη βέργα ή το μεταλλικό κουρτινόξυλο, όπως στη φωτογραφία. Προσθέστε λίγη κόλλα σιλικόνης για να κολλήσετε το ξύλο στο μακετόχαρτο για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.


Κόψτε το ύφασμα που θέλετε για τις κουρτίνες σε δύο ίσα κομμάτια. Εάν διαθέτετε, καλύτερα χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι με ζιγκ ζαγκ για να μην ξεφτάει το ύφασμα. Περάστε τα κομμάτια γύρω από το ξύλο και κολλήστε με κόλλα σιλικόνης, ή ράψτε.


Στη συνέχεια, πάλι με το κατσαβίδι κάντε τρύπες σε ίσες αποστάσεις στα πλαϊνά των μακετόχαρτων και ενώστε τα με σύρματα πίπας, όπως στις φωτογραφίες.



Το μόνο που έμεινε είναι η διακόσμηση. Κόψτε διάφορα τσόχινα σχέδια και τα κολλήστε με ρευστή κόλλα, ενώ με μαρκαδόρους προσθέστε μερικές λεπτομέρειες. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνια, κόλες γλασέ, αυτοκόλλητα, αποκόμματα από παιδικά περιοδικά, ή απλά να ζωγραφίσετε.

Κι όταν η ώρα του κουκλοθέατρου τελειώνει, μπορεί να γυρίσει αλλιώς και να γίνει ένα υπέροχο σπιτάκι! Μια ακόμη εναλλακτική που θα κρατήσει το παιδί για ώρα απασχολημένο!


Τέλος, μπορείτε να το αποθηκεύσετε πάρα πολύ εύκολα, κλείνοντας τα πλαϊνά κομμάτια. Φροντίστε να είναι κάπως χαλαρά τα συρματάκια πίπας που ενώνουν τα μακετόχαρτα, ώστε να μπορούν να κλείσουν τα πλαϊνά.


Ελπίζουμε να σας άρεσε η ιδέα και να την προσπαθήσετε. Τα παιδιά πάντως θα το λατρέψουν και θα παίζουμε συνέχεια τα αγαπημένα μας παραμυθάκια. 


Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)