Συνταγή για σπιτική σοκολατόπιτα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

food3

Υλικά για 4-6 άτομα

- 1 ολόκληρη ζύμη για φύλλο πίτας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο για πίτα, σφολιάτα, κουρού, τάρτας)
- 3 ½ κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- ½ ράβδος λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (η 1/2 ράβδος αντιστοιχεί σε 60 γραμμάρια βούτυρο)
- 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (140 γραμμάρια)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε σκόνη κακάο και ζάχαρη.
  2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το φύλλο πίτας) και τα χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ρευστός χυλός.
  3. Βάλτε το φύλλο πίτας σε ένα κυκλικό πυρέξ για τάρτες και τρυπήστε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
  4. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στην πίτα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα φούρνου.
  5. Αφού ψηθεί βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 15 -20 πολύ καλά πριν σερβίρετε. Σερβίρουμε με σαντιγί.
  6. Περισσότερα συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)