Οnline τεστ αντανακλαστικών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αν δεν σας βρίσκεται πρόχειρο ένα σφυράκι, μπορείτε να ελέγξετε πόσο καλά είναι τα αντανακλαστικά σας με τη βοήθεια ενός απλού και σύντομου online τεστ.
Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι η ταχύτητα με την οποία αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα είναι ενδεικτική της φυσικής μας κατάστασης, της νοητικής μας λειτουργίας και της υγείας μας γενικότερα.
Προκειμένου να αποδείξουν τη θεωρία τους, σχεδίασαν ένα απλό και διασκεδαστικό τεστ, το οποίο μετρά την ταχύτητα των αντανακλαστικών και προβλέπει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
testreflex
Στόχος είναι να σταματήσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα πρόβατα που προσπαθούν να αποδράσουν.
Οι ερευνητές χορήγησαν το τεστ σε 5.000 άτομα σε διάστημα 15 ετών. Από αυτούς, οι 378 έχασαν τη ζωή τους εντός της 15ετίας. Συγκρίνοντας τις επιδόσεις των συμμετεχόντων στο τεστ και το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν πιο αργά αντανακλαστικά αντιμετώπιζαν κατά 25% μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.
«Τα αντανακλαστικά είναι πιθανώς ενδεικτικά της λειτουργίας άλλων επιμέρους συστημάτων του οργανισμού, όπως το νευρικό σύστημα και ο εγκέφαλος», εξηγεί ο Δρ Gareth Hagger-Johnson, επικεφαλής της σχετικής μελέτης, συμπληρώνοντας πως «όσοι δεν μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα είναι μάλλον και λιγότερο υγιείς».



Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)