Νέες αλλαγές στα capital controls - Διαβάστε όλη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΑ

Νέες αλλαγές στις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό τέθηκαν σε ισχύ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με τη νέα ΠΝΠ αλλάζουν οι περιορισμοί στο ύψος των χρημάτων που μπορούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό ανά μήνα, στο ύψος του ποσού που διοχετεύεται σε φοιτητές του εξωτερικού και στην αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων.
Όπως προκύπτει από την ΠΝΠ, αυξάνεται στα 500 ευρώ το μήνα η δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό. Παράλληλα, το δικαίωμα μεταφοράς κεφαλαίων σε Έλληνες φοιτητές ανέρχεται πλέον στις 8.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι το ποσό θα πιστωθεί απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή.
Επιπλέον, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού χωρίς δικαίωμα ανάληψης για την εξυπηρέτηση δανείου που έχει ληφθεί πριν την έναρξη ισχύος της παρούσας από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανοίγεται ο λογαριασμός, ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα
Τέλος, καθίσταται δυνατή πλέον η αποπληρωμή δανείου και με χορήγηση νέου δανείου, εκτός από μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό ωστόσο, όπως αναφέρεται ρητά στην ΠΝΠ, μπορεί να γίνει μόνο «υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου».
Διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΕΔΩ.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)