Το «ναυάγιο» της κοινής καθόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
TSIPRAS KAMMENOS
Δεν προχώρησαν τα σχέδια εκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, στο οποίο αναφέρεται πως ο Πάνος Καμμένος επιλέγει αναγκαστικά την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.
Παρόλα αυτά, σημειώνεται, οι σχέσεις των δύο κομμάτων δεν έχουν διαταραχθεί. Ο κ. Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε διάλογο για τον σχηματισμό συμμαχικής, διακομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και έχει ζητήσει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης με επικεφαλής την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Ωστόσο, συνεργάτες του διευκρινίζουν ότι δεν αποκλείεται συνάντηση του κ. Καμμένου με όποιον αρχηγό του το ζητήσει στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.
Σύμφωνα με τη RealNews, η πρόθεση συμμετοχής στελεχών των ΑΝΕλ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οι κρούσεις στον Αλέξη Τσίπρα για «φόρμουλα αυτονομίας» για τους ΑΝΕΛ δεν έφεραν αποτελέσματα. Το θέμα δεν σκάλωσε στον αριθμό των εκλόγιμων θέσεων στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο θέμα του ονόματος, καθώς ο Πάνος Καμμένος ήθελε όνομα που παραπέμπει σε εκλογικό συνασπισμό, αλλά ο πρωθυπουργός επέμενε στο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στη στρατηγική του Πάνου Καμμένου εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, θα επιδιωχθεί η ενίσχυση των περιφερειών στις οποίες την προηγούμενη φορά το κόμμα δεν πήγε καλά. Επίσης θα επιδιωχθεί η προσέλκυση στελεχών της Κεντροδεξιάς, με τον κ. Καμμένο να είναι σε επαφή με στελέχη και πρώην βουλευτές της ΝΔ.
Καμμένος: Θα είμαστε εγγυητές της σταθερότητας και στη νέα κυβέρνηση
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των Ελλήνων πολιτών, θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας και στη νέα κυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, τη θρησκεία, την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια τη χώρας μας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)