Κατά μέτωπο επίθεση στον Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÊÁÉ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏ 3ï ÌÍÇÌÏÍÉÏ  ÓÔÇ ÖÙÔÏ Ï ÕÐ. ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ ÓÔÁÈÁÊÇÓ--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Με τις πρόωρες κάλπες προ των πυλών στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το συναινετικό κλίμα που κυριάρχησε τον Αύγουστο για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ώστε να αποφευχθούν περιπέτειες για τη χώρα.

Στην Συγγρού ανεβάζουν τους τόνους της αντιπολιτευτικής ρητορικής, στοχεύοντας απευθείας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα για το δυσβάσταχτο μνημόνιο που έφερε στον ελληνικό λαό, «μετά τις παλινωδίες της εξάμηνης... περήφανης διαπραγμάτευσης», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά συνομιλητές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ημερήσια διάταξη της ρητορικής της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να μπουν μία προς μία όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες όχι μόνο δεν τηρήθηκαν, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «αλλά αντικαταστάθηκαν από μειώσεις σε συντάξεις, επικουρικές, νέο κύκλο ύφεσης και αρνητικές προοπτικές για τους δείκτες της ανεργίας την ώρα που είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν οριακή αποκλιμάκωση».

Παράλληλα, στη φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να βρίσκεται και το μεταναστευτικό, μετά τις εκρηκτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και το κέντρο της Αθήνας, με το γαλάζιο στρατόπεδο να πνέει μένεα κατά της αρμόδιας υπουργού, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Καλά θα κάνει να δώσει την παραίτησή της και να τα αναθέσει σε κάποιον άλλον. Διότι, πάλι εδώ, ο κ. Τσίπρας θα το παίξει θύμα, ότι επέλεξε μια κυρία, η οποία τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ ο ίδιος, ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές, ο ίδιος ευθύνεται και για τους υπουργούς του και για την πρόεδρο της Βουλής και για όλους», σημείωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εκτιμάται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την προσφυγή σε κάλπες για να «δραπετεύσει» από την εξουσία, πετώντας την καυτή πατάτα των νέων αιματηρών μέτρων που συνοδεύουν το μνημόνιο στην κυβέρνηση που θα κληθεί να αναλάβει την επομένη των εκλογών.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά fm υπογράμμισε την αντίθεσή του στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εκφράζοντας ωστόσο τη σιγουριά του ότι σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει αυτή την οδό του «πολιτικού τυχοδιωκτισμού», όπως τόνισε, οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη τους στο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αστάθεια, η αβεβαιότητα, που δεν βοηθάει κανέναν. Θέλει να βρει λύση που να μπορέσει να το λήξει; Εσωκομματικά, στο συνέδριο; Δικό του θέμα. Θέλει εκλογές; Εδώ είμαστε. Δεν τις φοβόμαστε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι για μία ακόμη φορά καθιστά τη χώρα έρμαιο των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)