Αινιγματική δήλωση Γλέζου για νέο πολιτικό φορέα στην Αριστερά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητήσει ο λαός της Πάρου, δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος, λίγο πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Λαϊκή Ενότητα ή να δημιουργηθεί κάτι άλλο, όπως λέει, ή ακόμα και να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, αν αυτό αποφανθούν οι πολίτες της Πάρου.

Στον απόηχο της χθεσινής προτροπής του ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, ως εξής: «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει ο λαός. Αν ο λαός αποφασίσει και πει ‘Μανώλη σε θέλω εδώ ή εκεί, εγώ θα το κάνω’».

«Έχω δείξει στην πράξη ότι πειθαρχώ στις αποφάσεις του λαού. Εγκατέλειψα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να έρθω εδώ, στ’ Απεράθου της Νάξου όπου βρίσκομαι τώρα και να εφαρμόσω την άμεση Δημοκρατία. Μπορώ τώρα να την αρνηθώ;», αναρωτιέται στην αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr.

Ερωτηθείς πάντως αν είναι οι πολίτες της Νάξου που θα αποφασίσουν για το πολιτικό του μέλλον, εκπλήσσει. «Είπα στο τέλος της ζωής μου να τιμήσω τη μάνα μου που είναι από την Πάρο και τον αδερφό μου που γεννήθηκε εκεί και εκτελέστηκε από τους Ναζί», λέει, περιμένοντας από τους Παριανούς να του υποδείξουν τι πρέπει να κάνει.

Κληθείς να επιλέξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας πάντως, αναρωτιέται αν αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές. «Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο», λέει.

«Θέλω να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ’ Απεράθου. «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό», αναφέρεται σε αυτόν.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)