Αυτά είναι τα πρόσωπα της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΘΑΝΟΥ
Χτες, με καθυστέρηση δύο ωρών από την προγραμματισμένη ώρα, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής η υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Στις 13:00 ακολούθησε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 14.30 πραγματοποιήθηκε το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα, οι τελετές παράδοσης και παραλαβής.
Όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και θα προκηρυχθούν οι εκλογές.

Αναλυτικά η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης:

 Υπηρεσιακή πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου

  • Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
Ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν κάνει δηλώσεις, ωστόσο ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) ανέλαβε εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς στο Brussels Group και αναβαθμίστηκε σε υπουργό Οικονομικών. Πρόκειται για άνθρωπο με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, από το στενό περιβάλλον του απερχόμενου Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
  • Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Τρύφων Αλεξιάδης
Ο έμπειρος εφοριακός Τρύφων Αλεξιάδης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρος του Συλλόγου των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. Προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα και ήταν υπεύθυνος στον τομέα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης συνέβαλε σημαντικά εκ της θέσεώς του στη διαμόρφωση του προεκλογικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία. Ο Τρύφων Αλεξιάδης ως εκπρόσωπος των εφοριακών υπαλλήλων, κατά καιρούς έχει αντιταχθεί σε προσπάθειες στοχοποίησης του κλάδου για θέματα διαφθοράς ενώ είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική της βαριάς φορολογίας που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Νίκος Χριστοδουλάκης
Ο ηλεκτρολόγος, μηχανικός και οικονομολόγος, ακαδημαϊκός Νίκος Χριστοδουλάκης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1996). Από το 1996 ως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη). Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004. Προκάτοχός του ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και διάδοχός του στο ΥπΟικ ο Γιώργος Αλογοσκούφης.
  • Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Ο Χρήστος Ζώης είναι νομικός, πρώην βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ (διεγράφη στις 23 Φεβρουαρίου 2012, γιατί καταψήφισε το 2ο Μνημόνιο) και μετέπειτα Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ (Ιούνιος 2012 - Δεκέμβριο 2012) και πρόεδρος του κόμματος Νέα ΜΕ.Ρ.Α, στο οποίο προσχώρησαν στελέχη που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ.
  • Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ή Άλκηστις Σεβαστή Αττικιουζέλ, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είναι Eλληνίδα τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες της Αιγύπτου. Δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική και ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό την Βασιλική Θάνου, μέχρι τη διενέργεια των εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου.
  • Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ιωάννης Γκόλιας
Ο πολιτικός μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος, καθηγητής και Πρύτανης του ΕΜΠ από το 2014, με πλούσια ακαδημαϊκή και συγγραφική δραστηριότητα και διοικητική εμπειρία, αναλαμβάνει τη θέση του Πάνου Σκουρλέτη, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έχει αναλάβει δεκάδες μελέτες σε θέματα κυκλοφοριακής οργάνωσης, σε σημαντικά δημόσια έργα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
  • Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
Ο Κων/νος Μουσουρούλης εξελέγη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2009. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, συμμετείχε στη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Χίου "Νέα Αντίληψη", με τη στήριξη της ΝΔ για το Δήμο της Χίου, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2011, διορίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ (έως το 2012). Αμέσως μετά, ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Στις εκλογές του 2012, επανεξελέγη βουλευτής Χίου με τη ΝΔ. Αμέσως μετά την συμφωνία μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διορίσθηκε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Στον Ανασχηματισμό της Κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την Κυβέρνηση, τέθηκε εκτός του Κυβερνητικού σχήματος.
  • Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτριος Μελλάς
Ο πρώην γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Μελάς επανέρχεται στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ως υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός. Ο Δημήτριος Μελάς είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Διετέλεσε προϊστάμενος για τα αγροτικά στη ΜΕΑ της Ελλάδας στην Ε.Ε. (2009-2012). Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε ως επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε., έχει περάσει από διάφορες θέσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ υπήρξε γενικός διευθυντής και πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Αντώνης Μανιτάκης
Ο νομικός και ακαδημαϊκός Αντώνης Μανιτάκης, διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Άσκησε καθήκοντα Αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 1997-1999. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 2012, πρόεδρος του πανεπιστημιακού ομίλου συνταγματολόγων "Αριστόβουλος Μάνεσης" από την ίδρυση του, από το 2000, μέχρι σήμερα, πρόεδρος του Ομίλου "Φίλοι Βιβλιοθήκης Ν. Πανταζόπουλου", που ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Κέντρο Ιστορίας του Βόλου, πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας "Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό".
  • Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Μιχάλης Σπουρδαλάκης έχει διδάξει στα τμήματα: ΜΜΕ, Νομικό, ΤΕΑΠΥ του ΕΚΠΑ, Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, στο Bishop's University, Lennoxville, στο Κεμπέκ και στο University of Manitoda. Έχει αναλάβει σημαντικό αριθμό ερευνών και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Έχει καταλάβει διοικητικές θέσεις στον χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης, ενώ τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τα ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, της ελληνικής πολιτικής, των θεωριών του κράτους, της ευρωπαϊκής Αριστεράς και σειράς ζητημάτων, που προκύπτουν ως αποτέλεσμα μετασχηματισμών, στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης.
  • Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάννης Μουζάλας
Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός). Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic. Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και "τοκετού σαν στο σπίτι". Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.
  • Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης
Ο Φίλιππος Τσαλίδης είναι ακαδημαϊκός, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στον Τομέα Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής.
  • Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Ο νομικός, διπλωμάτης Πέτρος Μολυβιάτης είναι Έλληνας υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ έχει διατελέσει δύο φορές υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (2004 - 2006 και 2012), διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού (1974 - 1980), γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1980 - 1985 και 1990 - 1995) και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (1996 - 2004). Προσωπικότητα με ευρύτερη αποδοχή στο πολιτικό σύστημα, χαρακτηριστική υπήρξε η καλή σχέση και συνεργασία του με τον Αντώνη Λιβάνη, που πολλές φορές έπαιξε θετικό ρόλο στην εξομάλυνση των διαφορών μεταξύ Κ. Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, ιδιαίτερα την περίοδο της "συγκατοίκησης" (1980 - 1985). Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.
  • Υπουργός Άμυνας ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Γιάγκος
Ο Ιωάννης Γιάγκος είναι Έλληνας ανώτατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία. Ήταν ανώτατος αξιωματικός (Αρχηγός) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011, οπότε και αποστρατεύτηκε.
  • Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης με σπουδές στη Νομική και τις Πολιτικές Επιστήμες είναι ακαδημαϊκός, έχει αποτελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών και της Εκδοτικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιθεώρησης Διοικητικών Επιστημών, καθώς και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
  • Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, με σπουδές στην Αρχαιολογία, είναι από το 1992 Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου, παράγοντας σημαντικό έργο. Έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, έχει δημοσιεύσει 19 βιβλία, μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Ο νομικός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας-ΔΑΕΕΒ-Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας). Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ στην συνέχεια μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του γενικο γραμματέα  του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο,  δεν κατείχε δημόσια θέση. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας, αλλά και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
  • Υπουργός Παιδείας: Ευφροσύνη Κιάου
Η συνταξιούχος νομικός Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του οποίου σήμερα είναι εκπρόσωπος. Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Νικόλαο Κιάο.
  • Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας
Ο Δημήτρης Μουστάκας είναι Αρεοπαγίτης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1975. Ασχολείται πολλά χρόνια με τη λογοτεχνία (ποίηση-πεζό λόγο), έχοντας εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, από τις οποίες η μία με ποιήματα για παιδιά. Το 2001 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο διηγήματος σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Τμήματος του Πειραϊκού Συνδέσμου και το 2008 έλαβε το δεύτερο βραβείο ποίησης σε πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας.
  • Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος
Ο Ογκολόγος, καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ (εξελέγη από τον πρώτο γύρο, με 57% των ψήφων) είναι γιος του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Εχει πλούσιο ερευνητικό έργο, με περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, 23.688 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων. Είναι καθηγητής και ερευνητής, αλλά και μέλος της Επιτροπής Σύνταξης Διεθνών Περιοδικών. Έχει ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως με χιλιάδες επιστημονικές αναφορές στο έργο του.
  • Υπουργός Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος
Ο νομικός με ειδίκευση στο Εργατικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο Ελευθέριος Παπαγεργόπουλος, έχει υπάρξει Νομικός Σύμβουλος σε Εργατικά Σωματεία, το ΙΚΑ και μεγάλες επιχειρήσεις έχει και πολιτική δραστηριότητα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ένωσης Κέντρου - Νέες Δυνάμεις από το 1973, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων (1983-1985), εξελέγη Δήμαρχος Χαλκιδέων το 1985, και βουλευτής Ευβοίας στις Εθνικές Εκλογές: α) Ιούνιος 1989, β) Νοέμβριος 1989, γ) Απρίλιος 1990, δ) Οκτώβριος 1993, ε) Σεπτέμβριος1996, στ) Απρίλιος 2000. Διετέλεσε Διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) από 9 Ιουνίου 2004 έως και το 2010. Μέλος της  Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και αναπληρωτής  Γενικός  Γραμματέας της Κ.Ο. ΝΔ, Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Γραμματέας Συνδικαλιστικού και Πρόεδρος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας της ΝΔ.
  • Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης
Ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης είναι Πρόεδρος της "Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» από το Μάρτιο του 2011. Μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε ειδικές σπουδές στις ΗΠΑ σχετικά με το Διεθνές Οργανωμένο έγκλημα, το "Ξέπλυμα μαύρου χρήματος" και τη Διαφθορά.
  • Υπουργός παρά τη πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ξενοφών Ροδόλφος Μορώνης
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ξενοφών Ροδόλφος Μορώνης  έχει κατά καιρούς αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια. Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 - 1990), μέλος του ΕΣΡ (1991 - 1993, 2002 - 2005), υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του 2007, καθώς και αναπληρωτής[3] διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 - 11/9/2014). Σήμερα είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ). Την περίοδο 1995 - 2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συγγράψει δύο βιβλία και έχει μεταφράσει θεατρικά έργα.
Σημειώνεται, ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει τέσσερις γυναίκες, την υπουργό Παιδείας, Ευφροσύνη Κιάου, την υπουργό Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
Ακόμη, παραμένουν δύο πρόσωπα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)