Οι πιο περίεργες εφευρέσεις του κόσμου!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ψήστε burger στην εξάτμιση, φορέστε την ολόσωμη ομπρέλα, το στυλό-μαχαιροπίρουνο και άλλα περίεργα.
Όταν η ανθρώπινη φαντασία καλπάζει, τότε τα αποτελέσματα μάς αφήνουν άφωνους. Και μπορεί να μην μιλάμε για τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία των ανακαλύψεων, αλλά σίγουρα μιλάμε γι’ αυτά που εκτός από γέλιο προσφέρουν στη ζωή μας και πρακτικότητα.
Οι εφευρέτες τους παίρνουν το ρίσκο και τα πλασάρουν στην αγορά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βγουν χαμένοι και ο κόσμος απλά να γυρίσει την πλάτη στα δημιουργήματά τους. Οι περιπτώσεις που ακολουθούν δεν ανήκουν στην κατηγορία των απορριπτέων. Όσοι τα χρησιμοποίησαν δεν πίστευαν ότι η καθημερινότητά τους έγινε λίγο πιο εύκολη (και αστεία σίγουρα!).
Ψήνοντας burger στην εξάτμισηpio-perierges-efeuresis-kosmou-02
Φανταστείτε να είστε για ώρες κολλημένοι στην κίνηση επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από πολλές ώρες δουλειάς και επιπλέον νηστικοί. Αυτή η εφεύρεση θα σας κάνει πολύ χαρούμενους καθώς θα σας προσφέρει ένα απολαυστικό burger χωρίς πολύ κόπο. Μια ομάδα ιρανών ερευνητών έφτιαξε έναν τύπο γκριλ, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Dining in 2015», ο οποίος προσαρμόζεται στην εξάτμιση του αυτοκινήτου και ψήνει το αγαπημένο σας ζουμερό μπιφτέκι. Η συσκευή απορροφά τη θερμότητα που ενυπάρχει στα αέρια για να μαγειρέψει το burger, με το σχεδιασμό κελύφους να κρατά τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις μακριά από το φαγητό.
Ολόσωμη ομπρέλαpio-perierges-efeuresis-kosmou-03
Βρέχει και εσείς είστε ντυμένοι στην πένα και πρέπει να πάτε στο γραφείο χωρίς να γίνετε μούσκεμα. Η ολόσωμη ομπρέλα ήρθε να σας δώσει τη λύση. Αρχικά έγινε μόδα στην Κίνα και την Ιαπωνία και γρήγορα η μόδα επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ολόσωμη ομπρέλα μοιάζει σαν πολλές ομπρέλες κολλημένες μαζί, με ένα μακρύ χερούλι στη μέση, που σας κάνει απλά να απολαμβάνετε τα τερτίπια του καιρού, χωρίς να σπάνε τα νεύρα σας.
Μετατρέποντας το στυλό σε μαχαιροπίρουνοpio-perierges-efeuresis-kosmou-04
Περνάτε μια τρελή μέρα στο γραφείο. Τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα, διορίες λήγουν και πρέπει να είστε συνεπείς, στον υπολογιστή έχουν ανοίξει δεκάδες έγγραφα που πρέπει να φτιάξετε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει κάποιος που διαμαρτύρεται συνεχώς: το στομάχι σας. Η εταιρεία «Fred and Friends» σας δίνει τη λύση με μια σειρά πλαστικών, επαναχρησιμοποιούμενων σερβίτσιων που προσαρμόζονται στην άκρη του στυλό σας. Έτσι τώρα θα μπορείτε και να κάνετε τη δουλειά και να τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό. Δύο σε ένα και τα στυλό δώρο!
Μαξιλάρια για αγκαλιές και τρυφερότηταpio-perierges-efeuresis-kosmou-05
Μπορεί να έχετε χωρίσει πρόσφατα και ο συναισθηματικός σας κόσμος να έχει γκρεμιστεί. Και ενώ είχατε συνηθίσει να κοιμάστε με το έτερον σας ήμισυ, τώρα το διπλανό μαξιλάρι είναι άδειο. Υπάρχει προσωρινή λύση: το μαξιλάρι που σας αγκαλιάζει. Αυτό το μαξιλάρι έχει το σχήμα ενός αντρικού χεριού πάνω στο οποίο μπορείτε να ξαπλώσετε και να μη νιώθετε μόνες. Και μάλιστα φοράει και πιτζάμα για να γίνεται η αίσθηση αληθοφανέστερη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το μαξιλάρι που έχει το σχήμα γυναικείων ποδιών. Οι μοναχικοί άνδρες μπορούν να ξαπλώσουν πάνω του για να νιώσουν την ψευδαίσθηση της επαφής. Μάλιστα τα πόδια-μαξιλάρι φορούν και φόρεμα!
Το καρότσι-σκούτερpio-perierges-efeuresis-kosmou-07
Τέλος στις βαρετές βόλτες με το μωρό σας. Οι έξοδοι με το λατρεμένο σπλάχνο σας μπορούν να αποκτήσουν μια άλλη αίσθηση, αρκεί να μη διαλέξετε ένα απλό καρότσι, αλλά το καρότσι που γίνεται και σκούτερ. Η εφεύρεση του Valentin Vodef έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ των γονιών και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε το μοχλό στην κάτω πλευρά του καροτσιού και να αναπτύξετε την κατάλληλη ταχύτητα. Έτσι και το παιδί σας θα διασκεδάσει και εσείς θα φτάσετε γρηγορότερα στον προορισμό σας!
Παντόφλες με φώταpio-perierges-efeuresis-kosmou-08
Οι νύχτες που σηκώνεστε μέσα στη νύχτα για να πάτε τουαλέτα ή να πιείτε νερό και δεν βλέπετε μπροστά σας από το σκοτάδι ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα ήρθε ένα άκρως χρήσιμο αξεσουάρ: οι παντόφλες που έχουν στην άκρη τους φωτάκια. Το φως ενεργοποιείται μόλις φοράτε τις παντόφλες, αλλά μόνο στο σκοτάδι και απενεργοποιείται ένα λεπτό μόλις βγάλετε τις παντόφλες. Και για να μη βαριέστε οι παντόφλες κυκλοφορούν σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια!
Κρατήστε μακριά τους «κλέφτες» των τοστpio-perierges-efeuresis-kosmou-09
Η μέρα ξεκίνησε, ετοιμάζεστε να πάτε στη δουλειά, αφού πρώτα φτιάξετε το αγαπημένο σας τοστ. Την ώρα που φτάνετε στο γραφείο το βάζετε στο ψυγείο και ξεκινάτε να δουλεύετε. Και έρχεται η ώρα που έχετε πεινάσει, αλλά διαπιστώνετε ότι το σνακ σας έχει κάνει φτερά! Δύσκολο να βρείτε ποιος συνάδελφος πείνασε νωρίτερα από εσάς και δεν μπήκε στον κόπο να σας ρωτήσει πριν το πάρει. Αυτή η διάφανη σακούλα θα σας λύσει τα χέρια. Πάνω της είναι ζωγραφισμένη… μούχλα, που όμως μόνο εσείς ξέρετε ότι είναι ψεύτικη. Έτσι κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σας κλέψει το τοστ. Μην απορήσετε βέβαια αν κάποιοι σας κοιτάξουν παράξενα!
Το μωρουδιακό φορμάκι που σκουπίζειpio-perierges-efeuresis-kosmou-10
Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που είστε εξοντωμένοι από την κούραση και το σπίτι μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Το μωρό σας μπουσουλάει παντού και εσείς τρέχετε να καθαρίσετε για το καλό όλων σας. Αυτή η εφεύρεση θα σας λύσει τα χέρια, όσο περίεργη και αν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το φορμάκι-σκούπα είναι ένα κανονικό μωρουδιακό ρούχο, με μια μικρή προσθήκη. Στα χέρια και τα πόδια έχει προστεθεί ένα άκρως απορροφητικό υλικό που απομακρύνει τη σκόνη από το πάτωμα. Έτσι και το σπίτι σας είναι καθαρό και το μωρό σας κόβει βόλτες ανενόχλητο όπου θέλει μέσα στο σπίτι!
Τα τζιν που γίνονται τραπεζάκι του πικνίκpio-perierges-efeuresis-kosmou-11
Αν είστε λάτρης του πικνίκ αλλά ποτέ δεν έχετε καταφέρει να απολαύσετε το φαγητό σας όρθιοι και χωρίς να καταλήξει κάτι πάνω στο ρούχο σας, τότε η εφεύρεση της ιταλικής εταιρείας Acquacalda σας έχει τη λύση: ένα τζιν παντελόνι που όταν καθίσετε με σταυρωμένα τα πόδια ανοίγει το ύφασμα που έχουν τοποθετήσει οι εφευρέτες ανάμεσα στα πατζάκια και μετατρέπεται σε ένα μικρό τραπεζάκι!
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)