Συνεχίζονται οι επαφές στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής: Ο Μεϊμαράκης βλέπει Γεννηματά και επιδιώκει συνάντηση με Τσίπρα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι επαφές του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία και πήρε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πάντως, μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο σχηματισμός κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους χθες μετά τη συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη, ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ζητήσει να συναντηθούν από κοντά.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα, θα τα σταθμίσει και αναλόγως θα αποφασίσει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όχι όμως και με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.


Ο κ. Μεϊμαράκης είχε χθες συνάντηση και με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την οποία ζήτησε να βρεθεί μια λύση από την παρούσα Βουλή. «Θέλω, και δια της επισκέψεως, να προτρέψω τον πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς να συνεννοηθούν και μαζί σας ώστε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων. Στη συνάντηση αυτή αναφέρθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ: «Θα μου επιτρέψετε να μην γνωρίζω τι είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι καιρός που θεωρώ ότι αυτά που λέει εκφράζουν το δικό της ψυχισμό και όχι κάποια πολιτική άποψη».

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)