Παραδέχθηκε ότι έχει κρυφή εταιρεία στην Κύπρο ο Χαϊκάλης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΧΑΙΚΑΛΗΣ ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ

Στην παραδοχή ότι είναι ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας στην Κύπρο προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλος Χαϊκάλης, την ώρα που ο κλοιός έσφιγγε γύρω του καθώς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανήλθαν με σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία μάλιστα απευθυνόταν μεταξύ των άλλων υπουργών και... προς τον ίδιο.

Τη σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στο MEGA παραδέχθηκε ότι είχε φτιάξει εταιρεία την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι off shore με την τυπική έννοια του όρου».

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.

Η ιδιοκτησία της υπεράκτιας εταιρείας από τον Παύλο Χαϊκάλη παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το νόμο για το πόθεν έσχες, αλλά και με το γεγονός ότι υπουργοποιήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη περίπτωση ήταν αυτή του Γιώργου Βερνίκου, ο οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί μέσα σε λίγες ημέρες από την ημέρα που είχε αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Τουρισμού, λόγω των υπεράκτιων εταιρειών που είχε νόμιμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Νικολούδης ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί έλεγχος, με σχετικό αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου, όχι απλώς ενός μέλους της κυβέρνησης, αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης off shore.

Ο κ. Νικολούδης ανέφερε επίσης, για το ενδεχόμενο αναλήψεων κατά παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων, ότι ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε σχετικούς ελέγχους.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)