«Κατά ριπάς» οι στοχευμένες βολές Μεϊμαράκη στον Τσίπρα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους που δίνουν στο στίγμα της προεκλογικής ρητορικής που θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας για να τη λάβει με τη σειρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Έχοντας εξαντλήσει το τριήμερο που προβλέπει το Σύνταγμα αν και οι συσχετισμοί στη Βουλή απέκλειαν εξ' αρχής το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης που θα απέτρεπε τις πρόωρες κάλπες, ο κ. Μεϊμαράκης τα τελευταία 24ωρα κατάφερε να καθυστερήσει λίγο το πλάνο του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές το συντομότερο δυνατόν και εξαπέλυσε κατά μέτωπο επιθέσεις στο πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού με στόχο να τον αποδομήσει και να του χρεώσει την νέα εκλογική περιπέτεια και την πολιτική αστάθεια, στην οποία εισέρχεται η χώρα.

Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει μέσα στην εβδομάδα να συγκαλέσει τα όργανα της ΝΔ, ενώ θα πραγματοποιήσει και περιοδείες σε όλη τη χώρα όπου θα έχει επαφές με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να δώσουν προεκλογικά ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης, τομείς στους οποίους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά και έχει εμφανιστεί -όπως λένε στη Συγγρού- ανίκανη να τα διαχειριστεί.

Από τη μέχρι τώρα στάση του κ. Μειμαράκη, συμπεραίνεται ότι θα κρατήσει υψηλούς τόνους σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αφού στη ΝΔ θεωρούν πως θα είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει να αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον κ. Τσίπρα για την κατάσταση της οικονομίας και το Μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα και θα προτάξει την ανάγκη ώστε η επόμενη κυβέρνηση να κινηθεί στην κατεύθυνση της χαλάρωσης αυτής της σκληρής μνημονιακής πολιτικής.

Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν πως τις επόμενες εβδομάδες οι πολίτες θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν και σε πρακτικό επίπεδο τα σκληρά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα θα διογκωθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης.

Στη ΝΔ παράλληλα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αριστεράς και ευελπιστούν πως το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καταφέρει να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως κατά τη διάρκεια των ημερών που ο κ Μειμαράκης είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, φρόντισε να δώσει επικοινωνιακό βήμα και στον κ. Λαφαζάνη αλλά και στην κ. Κωσταντοπουλου, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με την Πρόεδρο της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτάξει την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με βασικό κορμό τη ΝΔ, η οποία θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας προχωρώντας σταδιακά στη χαλάρωση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων με στόχο τον Τσίπρα

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας τον συνταγματικό και θεσμικό χαρακτήρα των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών επιχείρησε να στηλιτεύσει την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Λίγο αργότερα την Κυριακή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαπέλυσε νέα επίθεση μέσω κύκλων της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι κ. Μειμαράκης υιοθετεί καθεστωτικές αντιλήψεις του παρελθόντος και καπηλεύεται την προσωρινή θέση του Προέδρου της ΝΔ.

Κύκλοι της ΝΔ κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα πως αυτός είναι, που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις και επισημαίνουν πως η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες.

«Η αλαζονεία τυφλώνει. Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα έκαναν λόγο για «πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)