Συγκλονιστικά βίντεο: Να γιατί δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια στη θάλασσα...

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Μια θαλάσσια χελώνα δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες της, που έσπευσαν να καθαρίσουν το ρουθούνι της από το πλαστικό καλαμάκι που είχε κολλήσει, ενώ μια φάλαινα προσπαθεί να ξεφορτωθεί το πλαστικό που έχει κολλήσει στο πτερύγιο της.

Μια θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Κόστα Ρίκα να μην μπορεί να αναπνεύσει ελεύθερα, καθώς στο αριστερό ρουθούνι της είχε σφηνώσει ένα καλαμάκι.

Η χελώνα εντοπίστηκε από μια ομάδα ειδικών, που τη μετέφεραν στο σκάφος τους και της αφαίρεσαν από τη μύτη το πλαστικό καλαμάκι.

Η χελώνα φαίνεται να ταλαιπωρείται στην αρχή και να αιμορραγεί, όμως όταν της το αφαίρεσαν φαίνεται αρκετά ανακουφισμένη.



Την ίδια ώρα μια φάλαινα ζητά βοήθεια από τους ψαράδες για να της αφαιρέσουν το πλαστικό που είχε κολλήσει στο πτερύγιο της.





Τα συγκεκριμένα βίντεο αποτελούν μια απόδειξη για την ευθύνη που φέρουμε όχι μόνο για την προστασία του πλανήτη, αλλά και όλων των ειδών που τείνουν να εξαφανιστούν από τη δική μας αμέλεια, γιατί καμία σακούλα ή καλαμάκι δεν έχει θέση σε καμία θάλασσα.

Περισσότερα θέματα για το περιβάλλον εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)