Λαφαζάνης: Δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από το ευρώ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Ως πρώτη προτεραιότητα της Λαϊκής Ενότητας χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια και την ακύρωση των μέτρων λιτότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας που αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουν από το ευρώ και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν συμφωνώ ότι αυτές οι κινήσεις θα είναι κόλαση για την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα επιχείρημα των προπαγανδιστών της Ευρωζώνης».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αρνείται ότι το πλάνο του για Grexit ταυτίζεται με αυτό του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, επιχείρημα το οποίο ακούστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνέντευξη. «Δεν γνωρίζω εάν ο Σόιμπλε υποστηρίζει πλέον το Grexit. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βοήθησε να καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. Οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις του περιλαμβάνονται σε αυτό το Μνημόνιο».

«Οι αρχές της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)