«Λαϊκή Ενότητα» η τελική ονομασία του σχηματισμού υπό την προεδρία του Λαφαζάνη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκρότησαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Σύμφωνα με την επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής, πρόεδρος του σχηματισμού είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Οι 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι οι: 

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Ήσυχος, Ραχήλ Μακρή, Κώστας Λαπαβίτσας, Δημήτρης Στρατούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Αθ.Σκούμας, Ιωάννης Σταθάς, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ελένη Ψαρέα, Θωμάς Κώτσιας, Αγλαΐα Κυρίτση, Βασίλης Κυριακάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ιωάννα Γαΐτάνη, Λίτσα Αμανατίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Ηλίας Ιωαννίδης, Ζήσης Ζάννας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Όπως όλα δείχνουν, η «Λαϊκή Ενότητα» είναι ο πολιτικός σχηματισμός που θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία νέου σχηματισμού από βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θεωρούντο προδιαγεγραμμένα.

Την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προανήγγειλε τη δημιουργία του νέου σχηματισμού, δηλώνοντας πως «η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)