Ένα γρήγορο και διαφορετικό τεστ προσωπικότητας που αποκαλύπτει αν σκέφτεσαι αντρικά ή γυναικεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
τεστ προσωπικότητας
Καθίστε σε μια καρέκλα, μπροστά από ένα τραπέζι ή ένα γραφείο και χαλαρώστε. Ακουμπήστε τα χέρια σας στην επιφάνεια που βρίσκεται μπροστά σας και, χωρίς να το πολυσκεφτείτε, μπλέξτε τα δάχτυλα των δύο χεριών σας μεταξύ τους. Μετά κοιτάξτε τους αντίχειρες των χεριών σας. Ποιος βρίσκεται από πάνω, ο δεξιός ή ο αριστερός;
Στους άντρες είθισται να βρίσκεται από πάνω ο αριστερός αντίχειρας, ενώ στις γυναίκες ο δεξιός. Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, τα χέρια μας μπορούν να υποδείξουν το λεγόμενο «φύλο του εγκεφάλου» μας (brain sex), δηλαδή πώς ο εγκέφαλός μας αντανακλά το ίδιο το φύλο μας.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιαίτερες δεξιότητες και τα δικά του ενδιαφέροντα, όμως, σε γενικές γραμμές, ορισμένα γνωρίσματα θεωρούνται κατά βάση «ανδρικά» ενώ άλλα «γυναικεία». Για παράδειγμα, οι άνδρες ενδιαφέρονται συχνότερα για τα αθλητικά και τα αυτοκίνητα, ενώ οι γυναίκες φημίζονται για την συναισθηματική ταύτιση με τους ανθρώπους γύρω τους.
Εάν βρίσκεται λοιπόν από πάνω ο δεξιός αντίχειρας, αυτό σημαίνει ότι «επικρατεί» το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως όταν υπερισχύει το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, εμφανίζονται γνωρίσματα «γυναικεία», όπως η ευφράδεια λόγου και ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση.
Από την άλλη πλευρά, εάν βρίσκεται από πάνω ο αριστερός αντίχειρας, αυτό σημαίνει ότι «επικρατεί» το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και εμφανίζονται γνωρίσματα «ανδρικά», όπως η αποτελεσματικότερη επεξεργασία οπτικών ερεθισμάτων και ο καλύτερος προσανατολισμός στο χώρο.
Εσείς λοιπόν πως σκέφτεστε; Ανδρικά ή γυναικεία;


Περισσότερα τεστ προσωπικότητας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)