Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου χρησιμοποίησε και σήμερα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνάντησή της στη Βουλή με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που προέκυψε από την ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος προς την κ. Κωνσταντοπούλου μπροστά τις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «θεσμική υποχρέωση να σας συναντήσω», αναφέροντας μάλιστα πως ήταν το πρώτο μέλημά του προκειμένου να την ενημερώσει για την κοινοβουλευτική συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου.

Σημείωσε ότι είναι σημαντική η συμβολή της κ. Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και στην λειτουργία της Βουλής, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή, το μόνο δίκαιο που ισχύει είναι το δίκαιο του μνημονίου, ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία», ανέφερε ακόμη.

Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Απαντώντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως έχει ιδιαίτερη σημασία σε κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση και το θεσμικό καθήκον να θωρακίζουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια.

«Δυστυχώς, είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις της έναντι της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε ακόμη, για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε επίσης ότι θα ενημερώσει τον επικεφαλής της νέας Κ.Ο. για τις επικείμενες εργασίες της Βουλής, επισημαίνοντας ότι έχει προγραμματιστεί διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)