Ο αποκαλυπτικός διάλογος Τσίπρα – Λαφαζάνη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
lafazan

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο δεύτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Λαφαζάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Γεια σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όχι, όχι, Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πες μου λοιπόν.
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από το σχηματισμό κυβέρνησης.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)