Στον εισαγγελέα οι βαρυποινίτες που έσκαψαν τούνελ στις φυλακές της Κέρκυρας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΕΡΚΥΡΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΝΕΛ

Στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Κέρκυρας οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι πρώτοι από τους 21 συνολικά βαρυποινίτες κρατουμένους που αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν από τις φυλακές του νησιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ’ του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας προκειμένου να αποδράσουν από την φυλακή, έσκαβαν επί μήνες ένα τούνελ μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου.

Τα σχέδια των βαρυποινιτών, που επέλεξαν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για να αποδράσουν, φέρεται να χάλασε ένας σκύλος που αντιλήφθηκε τη δράση τους πάνω από την άσφαλτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του. Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες.

Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει. Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης.

Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχτεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)