«Πόρτα» στην Λαϊκή Ενότητα από τον Βαρουφάκη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να προσχωρεί στη «Λαϊκή Ενότητα», τον νέο κοινοβουλευτικό συνασπισμό υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, βάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
Με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ. Βαρουφάκης λέει πως δεν θα ενταχθεί στο νέο κόμμα και τους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως τους συνδέουν μεν πολλά αλλά είναι και πολύ μακριά, με αιχμή το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Γι’ αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι θέμα ιδεολογίας, είναι σοσιαλιστές και από αυτή την άποψη είμαι συμπαθών, εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας όμως πως ο ίδιος θεωρεί καλύτερη την παραμονή της χώρας στο ευρώ αν και όχι πάση θυσία. Τα νομίσματα δεν είναι αυτοσκοπός, τονίζει.
Η ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη έρχεται ενώ ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εκφράσει σε συνέντευξή του την ελπίδα σε τόνους βεβαιότητας για την προσχώρησή του.
Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η παρουσία Βαρουφάκη θα μπορούσε να συμβάλει στην επιτυχία του νέου κόμματος καθώς η δημοτικότητά του είναι ιδιαίτερα υψηλή και όχι μόνο εντός Ελλάδος.
Ο πρώην υπουργός ερωτάται και για το εάν θα μπορούσε και πάλι να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα και απαντά πως ποτέ κανείς δεν πρέπει να λέει ποτέ. «Συνεχίζω να διατηρώ καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα στελέχη», συνεχίζει αλλά ξεκαθαρίζει πως το αν θα ήταν μέρος της κυβέρνησης ή του κόμματος θα ήταν συνάρτηση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.
Αυτό αφορά κυρίως το νέο δάνειο, εξηγεί ο κ,. Βαρουφάκης και λέει χαρακτηριστικά πως όταν είναι να πάρει κάποιος ένα δάνειο διερωτάται αν μπορεί να το ξεπληρώσει, όταν η απάντηση είναι αρνητική απλά δεν το παίρνει.
Αναφορικά με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει τη βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει και προσθέτει μάλιστα πως είναι βέβαιος πως αυτό πιστεύουν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ.
var

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)