Φουντώνει το «φλερτ» ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ για κοινή κάθοδο. Στο «παιχνίδι» του τρίτου πόλου και η ΔΗΜΑΡ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ευήκοα ώτα βρήκε η έκκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για συστράτευση ενόψει των επικείμενων εκλογών εντός του Σεπτεμβρίου όλων των πολιτικών χώρων της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

«Η συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου, απαντώντας επί της αρχής θετικά στο ενδεχόμενο καθόδου σε κοινά ψηφοδέλτια στις εκλογές.

Στην ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ επιχειρείται να υπογραμμιστεί ότι η συνεννόηση και η συνεργασία δεν επιβάλλεται από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την ανάγκη να υπάρχει σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να βγει από την κρίση.

Στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά επιχειρούν να συγκροτήσουν έναν τρίτο πόλο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ανακόψουν τη δυναμική που παρουσιάζει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και να αλιεύσουν ψήφους από τα δεξιά της Κουμουνδούρου, την ώρα που το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα στις επικείμενες εκλογές είναι να περιορίσει τις διαρροές προς τα αριστερά και τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έτσι, στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρείται η επαναπροσέγγιση δυνάμεων που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Γενάρη αλλά και παλαιότερα, εστιάζοντας πέραν των άλλων και στις δυνάμεις που στήριξαν την «Ελιά» στις ευρωεκλογές.

Δυνατότητα για «συγκολλητική ουσία» και ντις γέφυρες που ρίχνει το ΠΑΣΟΚ δίνει η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του Κινήματος, καθώς είχε αποτελέσει για πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του πρόσφατου παρελθόντος persona non grata. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά έχει προκαλέσει το μένος του πρώην προέδρου, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι τυχόν επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ αποτελεί casus belli.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες για τις λίστες του ΠΑΣΟΚ εξετάζονται ονόματα από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στενοί συνεργάτες του που παραμένουν πολιτικά άστεγοι μετά την απομάκρυνσή τους από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Στο «παιχνίδι» και η ΔΗΜΑΡ

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «παιχνίδι» του τρίτου πόλου έχει μπει για τα καλά εδώ και καιρό και η Δημοκρατική Αριστερά του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχει εντείνει τις επαφές που έχει με τη Φώφη Γεννηματά. Έτσι επιχειρούν στην Αγίου Κωνσταντίνου που καταποντίστηκε στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου να αποτελέσουν τη βασική πτέρυγα μιας συμπαράταξης δυνάμεων με τη Χαριλάου Τρικούπη και άλλες δυνάμεις της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)